Antoni Gaudi, španski arhitekta čiji je rad nadaleko čuven i poznat po svom jedinstvenom i individualističkom dizajnu, proslavio bi – na dan 25. juna 2013. godine 161. rođendan. Upravo na to nas podseća logo velikog internet pretraživača Gugla koji je danas ispisan slikovitim mozaik-slovima kako bi nas podsetio na Gaudijeve radove.

Gaudi ostavio je neizbrisiv trag u istoriji umetnosti ali ponajviše u gradu koji krase najveći broj njegovih izvanrednih dela, Barseloni.

Jedno od njegovih najpoznatijih remek dela je čuvena crkva Sagrada Familia i rad u parku Guelj, tu su i kuća Visens, Palata Guelj, Terezijanski koledž, kuće Kelvet, Bamljo i kuća Mila. Čak osam njegovih dela UNESCO je proglasio kao svetsku baštinu.

Ovaj čuveni arhitekta, zbog koga Barseleonu posećuju hiljade turista godišnje, za svog života nije doživeo veliku slavu i tragično je izgubio život u 74. godini. Podsetite se njegovih fantastičnih radova kroz našu galeriju slika.

LepaiSrecna Slikovitim mozaik-slovima, logo velikog internet pretraživača na dan 25. juna 2013. godine podseća na slavnog španskog arhitektu Antonija Gaudija.