Do kraja avgusta 2013. godine u centru HORECA biće organizovana serija specijalističkih treninga za pripremu jela i pića, namenjehih profesionalnim kuvarima, barmenima, poslastičarima i pekarima. U junu su glavne teme ruska i italijanska kuhinja, dok će tokom jula biti organizovana mala škola vina i specijalni treninzi  za pripremu kafe i koktela sa alkoholom. U istom mesecu planirano je i održavanje treninga posvećenih pripremi svinjskog mesa, rečne ribe, povrća, govedine i paste.

Tokom avgusta zainteresovani polaznici mogu da pohađaju treninge za pripremu pica, sušija i morskih plodova. Takođe, kuvari će moći da učestvuju i na treninzima za pripremu morske ribe i restoranskih dezerata. Jedan trening biće posvećen isključivo pripremi savršene espreso kafe. Više informacija o ovim treninzima i načinu prijavljivanja zainteresovani mogu pronaći na sajt www.metro.rs.