Subotnje prepodne, 7. juna 2025. godine, u Big fashion šoping centru u Višnjičkoj 84, u Beogradu održan je “Masterclass”, u organizaciji brenda (magazina i web-portala) Stil. Naizgled još jedan užurban dan u BIG FASHION šoping centru u Višnjičkoj 84, ali ovog puta atmosfera je mirisala na nešto više od kupovine – mirisala je na pažljivo birane začine i namirnice visokog kvaliteta iz bogatog asortimana sponzora događaja - “Perutnina Ptuj”, “Nectar Tomatello” i smeh takmičara, posvećenost kuvanju i duh zajedništva. Ovogodišnji “Masterclass” u organizaciji magazina i web-portala Stil, okupio je sve one koji znaju da se u kuhinji stvara mnogo više od obroka – stvara se uspomena.

Kao što je već poznato čitateljkama i čitaocima Stila, ovaj događaj nije samo kulinarsko takmičenje – to je dan kada se slave znanje, trud, zajedništvo i ljubav prema domaćim jelima.

stil masterklas 2025 05.jpg
Foto: Marko Karović

Ovog puta, kroz gastronomsku avanturu, prisutne su vodile dve energične i harizmatične “fud blogerke”, Danijela Pantić i Marina Ilić, koje su pred publikom pripremale jedno ukusno, prelepo jelo – savršeno izbalansirano između tradicije i modernih ukusa. Njihova lakoća kuvanja, uz prijateljsku atmosferu i korisne savete, učinila je da sve izgleda jednostavno – ali i inspirativno.

Za to vreme, naši hrabri takmičari – rekreativni kuvari iz celog Beograda – prihvatili su izazov da naprave dva jela po zadatku “fud blokerki”, jedno slano, a jedno slatko, uz ograničeno vreme. Svaki tim dao je svoj pečat jelu, uz mnogo entuzijazma i osmeha.

Naravno, sve to pažljivo je pratila izabrana postava žirija – Nataša Bajat, glavna i odgovorna urednica magazina Stil, zatim Danijela i Marina. Njihov zadatak nije bio lak – oceniti ukus, izgled, tehniku, ali i timski duh.

Sva pripremljena jela degustirana su od strane stručnog žirija. Kako su, prema mišljenju stručnog žirija, svi takmičari pokazali izuzetne veštine i odlično odgovorili na zadatak, a pobedu je odneo tim “Nectar”. Međutim, i ostali takmičari su otišli kućama puni pozitivnih utisaka, bogatiji za izuzetno gastronomsko iskustvo, ali i sa vrednim paketima punim fantastičnih proizvoda sponzora. Ali pravi dobitak bila je atmosfera – osmeh takmičara, nova prijateljstva, naučene tehnike i onaj poseban osećaj kad znate da ste deo nečeg što zaista ima smisla.

stil masterklas 2025 08.jpg
Foto: Marko Karović

Poseban šarm događaju dali su brojni posetioci BIG FASHION centrau Višnjičkoj 84, koji su se spontano priključili dešavanju, bodrili takmičare, degustirali jela i fotografisali se sa svojim kulinarskim uzorima.

Ovaj “Masterclass” ne bi bio moguć bez vernih partnera i sponzora koji podržavaju ideju da domaća kuhinja ima dušu.

Ovogodišnji pokrovitelji događaja bili su:

BIG FASHION šoping centaru Višnjičkoj 84 – domaćin sa srcem, koji svake godine dočeka takmičare i isprati događaj.

Perutnina Ptuj – sinonim za najkvalitetnije meso, jedan je od najpoznatijih proizvođača koji kroz striktne procese kontrole svakog koraka proizvodnje obezbeđuje najviši kvalitet pilećeg mesa. Stalni nadzor i brojne laboratorijske analize garancija su besprekornosti i sigurnosti svih njihovih proizvoda. Pakovanje u modifikovanoj atmosferi (MAP – eng. Modified Atmosphere Packaging) garantuje očuvanje svežine proizvoda bez ikakvog menjanja svojstava mesa.

Kao i Nectar Tomatello – sinonim za „Najbolje iz Vojvodine“, najpoznatiji je brend pasiranog paradajza na domaćem tržištu. Kompanija Nectar, sa brendom Tomatello, ujedno je i najveći prerađivač paradajza u zemlji, čime potvrđuje svoju značajnu ulogu u domaćoj prehrambenoj industriji.“

Stil Masterclass 2025 još jednom je dokazao da prava čarolija nastaje tamo gde se ukrste ljubav, znanje i dobra hrana.

Vidimo se i sledeće godine – sa novim receptima, novim takmičarima i istim onim vrednostima koje Stil neumorno neguje.

Kad kulinarstvo postane umetnost zajedništva Foto: Marko Karović