Subotnje prepodne, 7. juna 2025. godine, u Big fashion šoping centru u Višnjičkoj 84, u Beogradu održan je “Masterclass”, u organizaciji brenda (magazina i web-portala) Stil. Naizgled još jedan užurban dan u BIG FASHION šoping centru u Višnjičkoj 84, ali ovog puta atmosfera je mirisala na nešto više od kupovine – mirisala je na pažljivo birane začine i namirnice visokog kvaliteta iz bogatog asortimana sponzora događaja - “Perutnina Ptuj”, “Nectar Tomatello” i smeh takmičara, posvećenost kuvanju i duh zajedništva. Ovogodišnji “Masterclass” u organizaciji magazina i web-portala Stil, okupio je sve one koji znaju da se u kuhinji stvara mnogo više od obroka – stvara se uspomena.
Kao što je već poznato čitateljkama i čitaocima Stila, ovaj događaj nije samo kulinarsko takmičenje – to je dan kada se slave znanje, trud, zajedništvo i ljubav prema domaćim jelima.
Ovog puta, kroz gastronomsku avanturu, prisutne su vodile dve energične i harizmatične “fud blogerke”, Danijela Pantić i Marina Ilić, koje su pred publikom pripremale jedno ukusno, prelepo jelo – savršeno izbalansirano između tradicije i modernih ukusa. Njihova lakoća kuvanja, uz prijateljsku atmosferu i korisne savete, učinila je da sve izgleda jednostavno – ali i inspirativno.
Za to vreme, naši hrabri takmičari – rekreativni kuvari iz celog Beograda – prihvatili su izazov da naprave dva jela po zadatku “fud blokerki”, jedno slano, a jedno slatko, uz ograničeno vreme. Svaki tim dao je svoj pečat jelu, uz mnogo entuzijazma i osmeha.
Naravno, sve to pažljivo je pratila izabrana postava žirija – Nataša Bajat, glavna i odgovorna urednica magazina Stil, zatim Danijela i Marina. Njihov zadatak nije bio lak – oceniti ukus, izgled, tehniku, ali i timski duh.
Sva pripremljena jela degustirana su od strane stručnog žirija. Kako su, prema mišljenju stručnog žirija, svi takmičari pokazali izuzetne veštine i odlično odgovorili na zadatak, a pobedu je odneo tim “Nectar”. Međutim, i ostali takmičari su otišli kućama puni pozitivnih utisaka, bogatiji za izuzetno gastronomsko iskustvo, ali i sa vrednim paketima punim fantastičnih proizvoda sponzora. Ali pravi dobitak bila je atmosfera – osmeh takmičara, nova prijateljstva, naučene tehnike i onaj poseban osećaj kad znate da ste deo nečeg što zaista ima smisla.
Poseban šarm događaju dali su brojni posetioci BIG FASHION centrau Višnjičkoj 84, koji su se spontano priključili dešavanju, bodrili takmičare, degustirali jela i fotografisali se sa svojim kulinarskim uzorima.
Ovaj “Masterclass” ne bi bio moguć bez vernih partnera i sponzora koji podržavaju ideju da domaća kuhinja ima dušu.
Ovogodišnji pokrovitelji događaja bili su:
BIG FASHION šoping centaru Višnjičkoj 84 – domaćin sa srcem, koji svake godine dočeka takmičare i isprati događaj.
Perutnina Ptuj – sinonim za najkvalitetnije meso, jedan je od najpoznatijih proizvođača koji kroz striktne procese kontrole svakog koraka proizvodnje obezbeđuje najviši kvalitet pilećeg mesa. Stalni nadzor i brojne laboratorijske analize garancija su besprekornosti i sigurnosti svih njihovih proizvoda. Pakovanje u modifikovanoj atmosferi (MAP – eng. Modified Atmosphere Packaging) garantuje očuvanje svežine proizvoda bez ikakvog menjanja svojstava mesa.
Kao i Nectar Tomatello – sinonim za „Najbolje iz Vojvodine“, najpoznatiji je brend pasiranog paradajza na domaćem tržištu. Kompanija Nectar, sa brendom Tomatello, ujedno je i najveći prerađivač paradajza u zemlji, čime potvrđuje svoju značajnu ulogu u domaćoj prehrambenoj industriji.“
Stil Masterclass 2025 još jednom je dokazao da prava čarolija nastaje tamo gde se ukrste ljubav, znanje i dobra hrana.
Vidimo se i sledeće godine – sa novim receptima, novim takmičarima i istim onim vrednostima koje Stil neumorno neguje.