"Ne bih uspeo da postignem ono što jesam, da mi nije bilo porodice", izjavio je jedan od najpopularnijih i najuspešnijih fudbalera sveta 14. maja 2013. godine kada je najavio da će se krajem meseca povući iz profesionalnog sporta.

Fudbalski superstar odlučio je da u 38. godini završi fudbalersku karijeru nakon poslednje utakmice u sezoni 25. maja. "Drago mi je što sam dobio ponudu da produžim ugovor, ali osećam da je pravi trenutak za kraj sad kad sam na vrhuncu", rekao je Dejvid.

Njegova supruga Viktorija ga je bezrezervno podržala, rekavši da su i ona i deca ponosni na Dejvidove neverovatne uspehe i da im je zato bio neiscrpna inspiracija. Od prvog trenutka kad su se sreli Viktoriju (tada Adams) i Dejvida spojila je izuzetna hemija. "Znao sam da nam je suđeno da budemo zajedno", napisao je fudbaler u svojoj autobiografiji. 

Premda su mnogi zlurado predviđali krah braka u kojem je supružnike pratila enormna količina publiciteta gde god da su kročili, oni su zajedno i dan-danas - uz njih su sinovi Bruklin (14), romeo (10), Kruz (8) i ćerkica Harper koja sad ima 21 mesec. Dovoljno razloga da se kroz galeriju slika podsetimo njihove veze ali i modnih stilova koje su Poš/Bekam menjali u poslednjoj deceniji.

LepaiSrecna Najavljujući povlačenje iz profesionalnog fudbala, Dejvid Bekam je uputio dirljive izraze zahvalnosti supruzi, deci i roditeljima.