Ponesite po jednu posudu i cveće po izboru i učestvujte u radionici posvećenoj kreiranju sopstvenog malog vrta.  ACT Women Vas poziva na Ženski dan sa Ljiljanom Glumac Ratković koja, inače, drži brojne kurseve ikebane. Ženski dan će se održati u Kulturnom centru REX, u Jevrejskoj ulici br. 16 u Beogradu, u subotu 18. maja 2013. godine, od 15h do 18h.

Možete povesti i decu, a i o svim ostalim potrebama treba samo da obavestite organizatorke kako bi mogle da vas podrže na odgovarajući način.

Ljiljana Glumac Ratković je novinar, a magistrirala je sociologiju kulture. Kao stipendista vlade Japana dve godine je studirala u Osaki i Kjotu. Tamo je uporedo pohađala Misho-rju školu ikebane osnovanu krajem 16. veka, gde je dobila pravo da može da predaje ikebanu u svim zemljama sveta sem Japana. Poznaje klasičnu i modernu ikebanu. Bila je članica i, kasnije, predsednica Društva ljubitelja cveća pri Pokretu gorana Beograda. Jedna je od osnivača Društva prijateljstva Jugoslavija-Japan a onda i Srpsko-japanskog društva, gde je držala brojne kurseve ikebane. Gostovala je po većim gradovima Srbije i u nekim od bivših jugoslovenskih republika.

Program Ženski dan je otpočeo pre šest godina i do sada je gostovalo više od četrdeset učiteljica, koje su prenosile svoja znanja i veštine. Ženski dan traje zahvaljujući podršci fondacije Rekonstrukcija Ženski fond i Kulturnog centra Rex.  

Više informacija o Ženskom danu dobićete ako pošaljete mejl na  zenskidan@gmail.com kao i na FB strani ZENSKI DAN, a o grupi koja ga organizuje na FB strani ACT Women i našoj novoj web stranici www.actwomen.org.