Simpatičnom animacijom logoa internet pretraživača Gugl koji je pripremljen za 22. april 2013. godine možete upravljati tako što „zaustavljate“ i ponovo „puštate“ Mesec i Sunce na njihovim putanjama i tako dobijate četiri različite slike za četiri godišnja doba.

Ovo je već 13. put da Gugl  obeležava svojim „dudlom“ ovaj praznik koji se, inače, proslavlja od 1970. godine.

Dan panete Zemlje se obeležava i u Srbiji, nizom akcija koje su usmerene na upoznavanje gradjana s problemima s kojima se suočavaju ekosistemi, ali i zagadjene urbane zone i način na koji se može poboljšati stanje životne sredine.

Odbor Skupštine Srbije za zaštitu životne sredine i neformalna Zelena poslanička grupa, tim povodom organizuju okrugli sto "Uticaj javnosti na donošenje zakona" na kome će se raspravljati o saradnji i ulozi organizacija civilnog društva i tog Odbora na očuvanju ekologije.

Naučno-stručno društvo za zaštitu životne sredine "Ekologika" i Institut ekonomskih nauka organizuju takodje medjunarodni naučni skup "Uticaj klimatskih promena na životnu sredinu i privredu", a koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog ravoja Srbije.