Nova knjiga Ive Štrljić „Znam da misliš na mene“, od subote, 20. aprila 2013. godine u prodaji je u knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca kao i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.

Posle bestselera „Nemaš pojma koliko te volim“, Iva nastavlja priču sa istim junacima i u istoj atmosferi.

„Znam da misliš na mene“ je knjiga o dvoje ljudi čijoj ljubavi život i vreme stalno podmeću prepreke. Iz ugla glavne junakinje Maše, Iva Štrljić nam u ispovedno-humorističkom tonu pripoveda o vezama i vezicama, noćnom životu glavnog grada, večerama i provodima, ali i detaljno opisuje čežnju i ljubavne ožiljke mlade žene, najavljuje izdavačka kuća.

„Odlučila sam da ga zaboravim. Ovog puta mnogo ozbiljnije nego u prethodnih ’sedamnaest’ pokušaja. Prvo sam izbrisala njegov broj telefona. Ne zbog njega, već zbog sebe – da mi nikada više ne padne na pamet da pošaljem poruku ili pozovem. Ubila sam njegov telefonski broj. I nisam kriva. Morala sam.Opet kazem- zbog sebe. Bilo je to u samoodbrani, ne od njega vec od sebe! A od sebe se najteze branimo.“

Ovako počinje nova knjiga Ive Štrljić koja je rođena 1977. godine u Beogradu. Diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu. Igrala je u velikom broju televizijskih serija, pozorišnih predstava kao i na filmu. Njena prva knjiga „Nemaš pojma koliko te volim“ (Laguna, 2011) postala je bestseler.