Deca nas mogu naučiti neizmerno mnogo, a naša prisutnost i podrška im je ključna kako bi se osećali sigurno u izražavanju svojih misli i emocija. Umetnost je univerzalni jezik kojim deca komuniciraju ono što je teško verbalizovati, a nama odraslima daje priliku da učimo od njih, otkrivajući nove perspektive i dublje razumevanje sveta. Kroz umetnost, oni imaju priliku preneti svoje poruke na način koji je često dublji od reči – kroz slike, zvukove, pokrete ili priče. Ovi kreativni izrazi pružaju uvid u njihov unutarašnji svet, omogućavajući odraslima da bolje razumeju njihova iskustva, strahove, radosti i snove.

Umetnost podstiče razvoj ključnih životnih veština kao što su maštovitost, inovativnost, empatija i saradnja. U kampanji Budi TU. Budi CE. Cedevita je odlučila dati glas deci iz SOS Dečijeg sela Srbija kroz prethodno spomenutu kreativnost. Na kreativnim radionicama, deca SOS Dečijeg sela Srbija osvojila su nas svojom vedrinom, znatiželjom i umetničkim pristupom, te dokazala da se u svakom detetu skriva maleni kreativac.

Odabirom omiljenog Cedevita ukusa i građani mogu podržati klinCE kreativCE iz SOS Dečijeg sela Srbija, a dodatno se mogu inspirisati na edukativnoj platformi budidobrobudice.com

budi tu budi ce 2.jpg
Promo 

Uz stručne članke, roditelj i deca na platformi mogu pronaći i Vodič kreativnosti koji je napravljen u saradnji s psihologom Gabrijelom Ištuk. Ovaj vodič ne samo da je inspirativan zbog činjenice da ga krase dečji crteži, već takođe nudi konkretne i primenjive savete za razvijanje i podsticanje kreativnog izražavanja. Kreativnost nije rezervisana samo za umetnike ona je prisutna u svima nama i može se razvijati uz malo truda i otvorenosti prema novim idejama.

Podržimo zajedno klinCE kreativCE iz SOS Dečijeg sela Srbija. Limitirano izdanje Cedevita pakiranja potražite u u Roda i Idea objektima.

Tekst: Promo