Gost najnovije epizode Telcasta, podkasta kompanije Telekom Srbija, bila je Sandra Perović, filmska kritičarka i glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa Radio televizije Srbije. 96. dodela Oskara, FEST, Evrovizija i savremene tehnologije bile su samo neke od tema u razgovoru sa autorkom i urednicom, jednog od tri najbolja podkasta u svojoj kategoriji, Minjom Miletić.

Perović je rekla da je bilo za očekivati da „Openhajmer“ osvoji veliki broj Oskara, ali i da ostvarenje „Barbi“ ostane praznih ruku.

„Film Barbi sam gledala sa princezom Jelisavetom Karađorđević u sali punoj tinejdžera koji su se radovali. Na kraju smo komentarisale kako je to film koji ima bioskopski potencijal i vraća publiku u bioskope, ali ništa više od toga.“

Pod uticajem društvenih mreža, nivo novinarstva je mnogo opao od momenta kada je sagovornik započeo svoju karijeru.

„Posao sam učila od najboljih, legendarnih imena u medijima. Današnji klinci nisu fokusirani i ne žele terenski, rudarski posao, već bi samo želeli instant slavu – da se pojave na TV i postanu poznati.“

Na pitanje o mogućnosti korišćenja veštačke inteligencije u filmovima, Sandra je rekla da AI efekti mogu da se koriste isključivo kako bi nadomestili nešto što je teško konstruisati, ali da veruje da će glumci i dalje biti nezamenjivi u industriji.

Zanimljivu epizodu Telcasta možete pogledati i poslušati na Youtube kanalu Telekoma Srbija, kao i na platformama Spotify, Deezer, podcast.rs, Apple podcast i Google Podcast-u.

Tekst: Promo