Važnost odlaska na skrininge na rak dojke, grlića materice i debelog creva, istine i zablude o transplantaciji organa i kako knjige mogu da utiču na pozitivne promene kod građana samo su neke od tema koje će biti obrađene na tribinama u okviru Festivala zdravlja koji će biti održan 26. i 27. marta 2013. godine, u periodu od 10 do 20 sati, u Domu omladine (Makedonska ulica 22) u centru Beograda. 

Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellness i banjski centri, etno sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom…

Javnosti će se, na četiri nivoa u Domu omladine, predstaviti više od 70 izlagača, predavanja obuhvataju više od 60 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.500 ljudi. Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući sponzorima „Cryo-save” (generalnom sponzoru), i Jadran galenskoj laboratoriji JGL (sponzoru). 

Zainteresovani građani moći će da obiđu štandove izlagača i posavetuju se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote. Na nekoliko štandova biće organizovani besplatni pregledi za građane, opšteg zdravstvenog stanja, merenje nivoa šećera u krvi i pritiska, vida, bodi mas indeks... Zanimljiv će biti i “Dečiji kutak”, gde će mališani moći da crtaju i učestvuju u radionicama. Očekuje se da će manifestaciju posetiti više od 20.000 građana.

Više informacija možete naći na adresi www.festival-zdravlja.com.