Dragana Udovičić je svojom izložbom fotografija pod nazivom „Heaven is a place where nothing ever happens”, koja je nedavno održana u Muzeju primenjene umetnosti, pokazala zašto je fotografija postala neodvojivi deo istorije pozorišta.

– Kaže se da fotografija govori više od hiljadu reči, jer sadrži veliku količinu informacija. Naravno, ona danas može biti „foto-šopirana”, montirana i zloupotrebljena u svrhu manipulacije. Zato je moj savet svima da budu vrlo pažljivi u „čitanju” fotografija – savetuje Dragana.

Dragana Udovičić_foto Boško Karanović.jpg
Boško Karanović 

Mia Medaković Topalović, čiji je onlajn magazin „Refresh Your Life” nedavno proslavio značajan jubilej, smatra da je najvažnije biti dovoljno hrabar i sanjati otvorenih očiju.

– Vaše je sve ono što sami kreirate, od sna do lične bajke. A bajke uvek imaju srećan kraj, jer nije kraj ako nije srećan – tvrdi Mia, čija formula uspeha glasi: disciplina + volja + ljubav.

Mia Medaković_foto Anton Welt Photographer, Art-director.jpg
Anton Welt Photographer, Art-director 


Kako sama kaže, to je matrica trajanja, jer bez nje smo samo bledi pokušaj u ostvarivanju nečega.

Među žene koje pomeraju granice u dostizanju svojih ciljeva, svakako se ubraja i Beograđanka Sandra Jovanović, koja je postala majka posle četrnaest pokušaja vantelesne oplodnje i isto toliko godina.

Sandra Jovanović_foto privatna arhiva.jpg
Privatna arhiva 

Za svoju ćerku kaže da je čarobnica, prava Ljubav s velikim Lj, koja zato i nosi ime Ljubica:

– Ta neraskidiva veza između nas dve zaista je nešto čarobno. Uživam u svakom trenu s njom. Dete vam pokaže svojim postojanjem da ste svugde zamenjivi, ali samo u ulozi majke niste – uverena je Sandra, koja svim ženama u sličnoj situaciji poručuje sledeće:

– Budite svesne da je teško i da traje dugo, ali da svetlo na kraju tunela postoji čak i kada se čini da je totalni mrak. Ne odustajte! Zamislite sebe kao mamu i težite tom cilju! Rešenje postoji. Već ste heroine!

psiho tekst_ Kolika je vaša unutrašnja snagafoto shutterstock.jpg
Shutterstock  

Da li sve postižete uz malo ljubavi ili vas pokreće istina, koliko poznajete sebe i svoju životnu svrhu – odgovorite iskreno na pitanja iz našeg psiho-testa i saznaćete koliko skrivene snage ima i u vama!

Tekst: Promo