Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trka kroz pustinju za pomoć deci sa autizmom

Učesnica jedne od najnapornijih trka na svetu kroz pustinju Atakama Rebeka Patinson odlučila je da prikupljenim sredstvima pomogne deci sa autizmom u Srbiji.

  Izvor: Foto: Privatna arhiva

Trka u Čileu kroz pustinju Atakama otpočela je 3. i traje do 6. marta 2013. godine, a jedna od učesnica trke Rebeka Patison odlučila je da pomogne deci sa autizmom u Srbiji tako što će prikupljena sredstva donirati humanitarnoj organizaciji Lajflajn, čija je pokroviteljka princeza Katarina Karađorđević.

Princeza Katarina ponosna je na ovo humano delo i smatra da je to izuzetan način da se pomogne deci sa autizmom u Srbiji i podigne svest o tome na globalnom nivou, saopštila je kancelarija Kraljevskog dvora. Autizam je doživotna ometenost u razvoju koja, usled nedostatka razumevanja i pravilne dijagnoze, uzrokuje izolovanost dece od sveta koji ih okružuje.

Magazin “Tajm” je ovu trku proglasio jednom od deset najtežih na svetu. Dugačka je 250 km, a Rebeka se pripremala za ovu trku punih 6 meseci. Pustinja Atakama u Čileu je jedna od retkih pustinja u kojoj nikad ne pada kiša, a nalazi se zapadno od planina Anda. Izuzetno neravan teren, surova klima i visoka nadmorska, čine ovu trku jednom od najnapornijih na svetu. Učesnici se suočavaju sa nezgodnim terenom u kome preovlađuju peščane dine, reke, kamenje  i visoka trava, a tokom trke sa sobom nose teret od desetak kilograma sa vodom, hranom i vrećama za spavanje.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije