Kurkuma je poznata po svojim lekovitim svojstvima. Aktivni lekoviti sastojak u kurkumi se zove kurkumin.
U medicini kurkuma je od davnina poznata kao biljka koja jača i neguje organizam. Istraživanja su pokazala da je kurkuma čudo prirode i da puno pomaže u poboljšavanju opšteg zdravlja kao i kod lečenja mnogih zdravstvenih problema.

Dejstvo “San Sebastian Turmeric Curcumin” kapsula na vaše zdravlje…

kurkuma (2).jpg
Promo 

Kurkuma je jedan od najmoćnijih prirodnih protivupalnih sredstava. Pomaže kod bakterijskih infekcija, odlično je sredstvo u borbi sa aktunim i hroničnim upalama u organizmu, koje kasnije potencijalno mogu dovesti do ozibiljnih zdravstvenih problema, kao što su bolesti srca, krvnih sudova, mozga, malignih bolesti…

Zbog svog antiinflamatornog delovanja, kao i inhibitornog delovanja na medijatore koji učestvuju u razgradnji hondrocita, kurkuma se preporučuje osobama sa osteoartritisom. Redovna upotreba dovodi do smanjenja bolova i upale u zglobovima i poboljšava pokretljivost.

Kurkuma se koristi kod problema sa varenjem hrane. Poznato je da male redovne doze kurkumina u kombinaciji sa crnim biberom pomažu kod nadutosti i gubitka energije posle obroka, ali i jačaju zidove creva i smanjuju bolove u stomaku. Pomaže i kod sindroma nervoznih creva, neredovne stolice i dijareje. Antioksidativno dejstvo kurkume sprečava oštećenje jetre. Pomaže kod smanjenja holesterola, kod zarastanja rana, pomaže u kontrolisanju dijabetesa…
Plod crnog bibera, koji sadrži piperin, poboljšava varenje hrane i doprinosi održavanju normalne digestivne funkcije. Piperin povećava apsorpciju kurkume.
Po nutritivnim vrednostima, kurkuma je bogat izvor gvožđa, mangana, vitamina B6, vlakana i kalijuma.

Zato što pre uvrstite “San Sebastian Turmeric Curcumin” u svakodnevnu rutinu, poručite jednim klikom OVDE ili pozovite 011/4420-502 radnim danima od 9 do 17 časova.