Pripreme u pozorišnoj dvorani “Dolbi Teatar”završene su, crveni tepih je spreman za doček najvećih filmskih zvezda današnjice... spektakl u Holivudu može da počne. 

Nažalost, meteorolozi su najavili kišno vreme, pa su organizatori postavili brojne zaklone kako gosti ne bi pokvarili večernje toalete.

Ovogodišnji domaćin ceremonije biće komičar Set Mekfarlan, a brojne zvezde poput Majkla Daglasa, Meril Strrip, Dženifer Aniston, Ričarda Gira, Rene Zelveger, Šarliz Teron i Džona Travolte prezentovaće nominacije i svojim kolegama uručiti zlatne nagrade. 

Skoro trideset ženskih imena našlo se u trci za popularnu zlatnu statuu ove godine – od devetogodinje Kuvendžen Volis do 86-ogodišnje Emanuele Rive.

Gosti će uživati u bogatom muzičkom programu. Britanska pevačica Adel izvodiće pesmu "Skajfol" za koju je i nominovana u konkurenciji za najbolju originalnu pesmu. Takođe, nastupaće i njene koleginice Širli Bejsi, Nora Džons i Barbara Strejsend, kojoj će ovo biti prvi nastup na dodeli Oskara u poslednjih 36 godina. Takođe, za atmosferu u dvorani pobrinuće se i En Hatavej i Hju Džekmen koji su igrali u fimskom mjuziku ''Jadnici'', a nastupaće i raniji dobitnici Oskara - Rasel Krou, Dženifer Hadson i Ketrin Zita-Džons.

Direktan prenos biće omogućen za gledaoce u 225 zemalja.