Ove zime rešite se viška vlage u svim prostorijama pomoću samo jednog štedljivog uređaja i osušite veš brže i lepše.

Dolaskom zime i padom temperature intenziviraju se problemi sa vlagom, posebno u prostorijama koje ostaju hladne, ali se javlja i problem sa sušenjem veša, koji većina nas suši gde stigne - na „žici“ u nekoj od soba u kojoj manje boravimo, po radijatorima i raznim drugim mestima kod kuće. Ove probleme nije lako rešiti, jer tradicionalni uređaji odvlaživanje i sušenje veša uglavnom ne svrstavaju u istu kategoriju. Ipak, rešenje postoji - odvlaživač vazduha!

Odvlaživač, kako mu samo ime i kaže, služi za sakupljanje i odvođenje viška vlage iz prostorije u kojoj radi, a kako je ova zima upravo takva olakšaće vam svakodnevicu i rešiti upravo probleme o kojima smo pisali malopre. Naravno, odvlaživač se ne koristi samo zimi, moguće ga je uključiti kada god poželite da uživate u čistijem, prirodnijem i svežijem vazduhu kod kuće ili na poslu, jer ih je lako preneti na drugo mesto ili koristiti u drugoj prostoriji.

Prednosti modernih odvlaživača su njihova laka konstrukcija, mobilnost i napredne funkcije, koje su do sada bile rezervisane uglavnom za klima uređaje. Kupovinom odvlaživača pravite ulaganje na duge staze, a kao i uvek - birajte pouzdanog proizvođača, čiji uređaji su kvalitetni i dugotrajni.

Hisense odvlazivac D16CW Slika 10.jpg
Promo 

Kompanija Hisense, poznata po svojim klima uređajima, već neko vreme bavi se i proizvodnjom odvlaživača, koji se od ove godine prodaju i kod nas. Od tri dostupna modela, koje možete da pogledate isključivo u Hisense / Gorenje Studijima širom Srbije ili na web prodavnici kompanije, izdvajamo Hisense D16CW, koji može da se kupi za 23.990 dinara, po akcijskoj ceni, mada su i druga dva dostupna po sniženoj ceni.

Pametniji i praktičniji

Hisense odvlaživačem lako upravljate sa bilo kog mesta kod kuće i u bilo koje doba dana preko pametnog telefona ili tableta zahvaljujući Wi-Fi kontrolama i aplikaciji. Koristite ConnectLife i postanite deo povezane Hisense porodice na svim važnim platformama - Apple, Google, Amazon i Huawei, na kojima je aplikacija dostupna.

Hisense odvlazivac D16CW Slika 2.jpg
Promo 

Osim što uklanja vlagu iz vazduha, čineći da temperatura vazduha bude prijatnija, Hisense odvlaživač vazduha ima izuzetno nisku potrošnju energije čak i tokom najjačeg režima (270 vati) i kapacitet uklanjanja vode do 20 litara dnevno. Što se površine prostora tiče, Hisense odvlaživači najbolje će funkcionisati u prostorijama od 25 - 30 metara kvadratnih.

Briga o zdravlju i garderobi

Odvlaživač može da ukloni čak i memljiv osećaj i vlagu iz podruma ili vešeraja i spreči nekoliko drugih “lepljivih situacija“, jer nivo vlažnosti iznad 60 odsto dovodi do stvaranja grinja, buđi i gljivica u prostorijama, izazivajući alergije ili druge zdravstvene probleme. Zato, Hisense odvlaživač automatski podešava nivo vlažnosti između 45 i 55 procenata relativne vlažnosti, u zavisnosti od stvarne temperature u prostoriji i istovremeno olakšava disanje bez teškog i isparenjima otežanog vazduha.

Hisense odvlazivac D16CW Slika 4.jpg
Promo 

Dolaskom kišnog vremena i zime dolazimo i do problema s kojim se svi suočavamo - sušenje veša. Opran veš se suši sporo i neravnomerno, vazduh u prostorijama gde se on suši je drugačiji i nije uvek lako postići da se veš osuši bez uticaja drugih faktora na njega, posebno ako se suši blizu kuhinje. Da bi se sprečili ovi problemi Hisense odvlaživač vazduha pomaže vam da osušite svoju odeću na efikasan i higijenski način uz funkciju sušenja. Jednostavno postavite uređaj u prostoriju u kojoj sušite veš, zatim izaberite funkciju sušenja, a ventilator velike brzine će vam pomoći da se stvari brzo osuše. Odeća će biti mekana, a ne kruta i presušena kao kad se suši nad direktnim izvorom toplote, savršeno mirišljava i bez narušavanja kvaliteta vazduha u prostoriji.

Još nekoliko sjajnih trikova

Sa bukom nižom od 38 decibela, Hisense odvlaživač pruža veoma tiho okruženje i neće vas iritirati tokom spavanja, pa ga možete doneti i u spavaću sobu, a veoma je pogodan i za rad u kancelariji. Takođe, možete da birate između režima velike ili male brzine, odnosno od količine vlage u prostoriji.

Hisense odvlazivac D16CW Slika 5.jpg
Promo 

Pametan, kakav jeste, odvlaživač će prestati da radi kad se kanister napuni vodom. Kapacitet kanistera je od dva do 4,2 litra, a svetlosni i zvučni signal će vas obavestiti kada je pun. Ipak, možete sebi da uštedite vreme koje biste potrošili pražnjenjem kanistera, inovativnim automatskim odvodom, tako što ćete povezati crevo promera 20 milimetara sa odvlaživača na neki od kućnih odvoda.

Hisense odvlazivac D16CW Slika 9.jpg
Promo 

Na odvlaživač je dodata i opcija zaključavanja, koja sprečava pritiskanje kontrola kao i isključivanje uređaja. Samo pet sekundi držite taster za uključivanje / isključivanje i bićete spokojni, jer klinci neće moći da urade ništa sa odvlaživačem sve dok ga opet ne otključate na isti način.

Hisense odvlazivac D16CW Slika 12.jpg
Promo 

Na kraju, ne manje važno, spomenućemo i lako prenošenje i rukovanje - četiri točkića koja se kreću u svih 360 stepeni omogućavaju lak transport i jednostavnu prenosivost. Ručke sa obe strane odvlaživača će vam, takođe, biti od pomoći, jer ćete uređaj lako poneti sa sobom - težak je svega 11 kilograma i kablovi se mogu spakovati u sam odvlaživač.

Hisense odvlazivac D16CW Slika 11.jpg
Promo 

Sve modele Hisense odvlaživača upoznajte širom zemlje u Hisense / Gorenje studijima, gde možete da saznate više o njihovim karakteristikama i posavetujete se sa stručnim prodavcima kako da ih iskoristite na najbolji način. Ako više volite onlajn kupovinu - svi su dostupni i na Hisense Srbija sajtu već sada. 

Tekst: Promo