Nacionalno uruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) pozivaja Beograđane da 15. februara 2013. godine u 13h u holu šoping centra Delta Cityju zajedno obeleže Svetski dan dece obolele od raka. 

U okviru muzičkog dela programa, podršku mališanima pružiće i brojne javne ličnosti. Osim na samom događaju, posetioci će tokom čitavog dana imati priliku da individualnim donacijama daju svoj doprinos borbi protiv raka kod dece i prikupljanju sredstava za nabavku svetlosnog mikroskopa za ranu dijagnostiku malignih oboljenja za Odeljenje kliničke patologije Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić".

Takođe, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, NURDOR pokreće akciju "Prepoznajte na vreme", sa sloganom "Rana dijagnostika – bolja prognostika". Akcija će biti sprovedena u svim centrima lečenja malignih oboljenja kod dece (Beograd, Niš i Novi Sad) i njen osnovni cilj je upoznavanje šire javnosti sa ranim simptomima raka kod dece, radi lakšeg prepoznavanja bolesti u detinjstvu. Zbog važnosti rane dijagnostike, ova organizacija će celu godinu posvetiti edukaciji roditelja i truditi se da im skrene pažnju kako da prate i uoče najranije simptome, koji se često mogu protumačiti kao zajednički simptomi različitih bolesti u detinjstvu.