Delikatesni ponedeljak" Slou fud" koji se održava 28. januara 2013. godine, razlikovaće se od dosadašnjih po jednoj interesantnoj osobenosti.
Ne samo da će posetioci imati priliku da upoznaju kuvara koji će im hranu pripremati, već će moći da se druže i ćaskaju sa nekoliko proizvođača, iz različitih krajeva Srbije, koji su sirovine za ponuđene specijalitete i odgajili.
Tako će posetioci moći da probaju Stevicin ajvar, Draganinu rakiju, Nikolin kozji sir, Smiljin kupus, Sergejevu jagnjetinu, Ivanino slatko..., proizvode Slou fuda.
Slou Fud je međunarodna organizacija, osnovana 1989. godine kao otpor brzoj hrani i brzom životu i predstavlja borbu za održanje i povratak lokalnih tradicija, koje su po prirodi stvari uvek vezane za hranu.
Članovi ove organizacije i svi oni koji je na bilo koji način podržavaju, pre svega su zainteresovani za namirnice koje jedu, žele da znaju odakle one dolaze, ko ih je proizveo, da uživaju u raznolikosti ukusa i veoma su svesni toga u kojoj meri naš odabir hrane utiče, kako na lokalna, tako i na globalna kretanja u svetu.
Slou fud promoviše hranu koja je pre svega ukusna, ali i koja se proizvodi i konzumira bez štete po životnu sredinu i zdravlje ljudi. U fokusu organizacije je i hrana koja je dostupna potrošaču.