U novom broju našeg magazina saznaćete zašto je Kipar postao poznat kao ostrvo ljubavi, koje svakog leta privlači turiste iz čitavog sveta. Prema legendi, onaj ko plivajući triput obiđe oko čuvene Afroditine stene, biće obdaren večnom lepotom. Priznaćete, dovoljan razlog da posetite ovo ostrvo i doživite njegovu magiju…

Kipar_foto Shutterstock.jpg
Shutterstock  

Naš reporter Stefan Tajbl otkriva vam sve lepote Zasavice, mačvanskog bisera prirode. Već četvrt veka to je najveći čuvar životinjskih i biljnih vrsta u našoj zemlji i jedna od retkih prirodnih oaza koju možete obići električnim vozilom.

Zasavica_foto Miša Vukotić.jpg
Miša Vukotić 

Svoje životne istine poverio nam je poznati glumac i pevač Milan Vasić, koji je nedavno promovisao svoj video-spot sa starom kosovskom pesmom "Bolna ljuba bolna leži".

Milan Vasić_foto Luka Tomić.jpg
Luka Tomić 

"Svaki čovek želi da ostavi neki trag iza sebe, ali pitanje je koliko ko to može. Trudim se da predstavim sebe onako kako su me roditelji vaspitali, pričam ljudima o našim korenima, tradiciji, poštenju, veri, crkvi, istoriji... Sve to što radim, moji filmovi i pesme, nadam se da vrede i da će ostati za buduće naraštaje. Kada vide sve što sam uradio i što ću još uraditi, voleo bih da osete kako moj trag zrači poštenjem i dobrotom", poverio nam je Milan.

Razgovarali smo i s glumicom Jovanom Miletić, koja se nedavno vratila u domovinu iz Australije i koju smo već gledali u domaćim TV serijama "Beležnica profesora Miškovića" i "Državni službenik".

Jovana Miletić_foto Sally Flegg.jpg
Sally Flegg 

"Imala sam neke lične gubitke koji su me uveli u mračni, bolni deo života. To je dobro jer hrani duboke misli, filozofsku stranu i kreativnost", iskrena je Jovana.

Da svuda oko nas ima ljudi koji nas mogu inspirisati, potvrđuje životna priča novinara Bojana Đorđevića.

Bojan Đorđević_foto privatna arhiva.jpg
Privatna arhiva 

Njegovo svakodnevno kafenisanje s kolegama u redakciji postalo je mnogo više od toga, jer je kafi posvetio knjigu, organizovao festival u njenu čast i čak uspeo da uđe u Ginisovu knjigu rekorda – po broju pripremljenih espresa za 24 sata!