Da je ljudsko stopalo remek delo inženjeringa i umetnosti, govorio je još Leonardo da Vinči.

Nažalost, ispostavlja se da je nega i tretman stopala u našim krajevima delom tabu, a delom zapostavljena tema, čak i kada govorimo o ljudima iz struke.

Priručnik hrvatskog autora Zlatka Tenšaka ,,Medicinska pedikura’’ stiže kao prvi udžbenik svoje vrste na našim prostorima – i kao pravi must-read za sve stručnjake medicinskog pedikira.

IZ ISKUSTVA AUTORA ZLATKA TENŠAKA

Zlatko Tenšak, osnivač kompanije ,,Medi plus’’ i salona ,,Medi ped’’, po zanimanju preduzetnik i majstor pedikir, proveo je veliki deo svog života radeći na usavršavanju svog znanja.

Zahvaljujući ,,Medi plus’’ firmi koja broji preko tri decenije postojanja sa fokusom na proizvodnju i distribuciju medicinskih proizvoda, pomagala i kozmetike, upoznao je tržište pedikirskih salona i uvideo postojanje potrebe za njegovom modernizacijom.

,,Bilo mi je neshvatljivo da postoji takva nesrazmernost između kvaliteta proizvoda namenjenih tržištu pedikira i ukupnog stanja same delatnosti koju sam tada zatekao. Dodatno me je to začudilo jer sam znao da se pedikir u Zagrebu i Hrvatskoj kao samostalna struka sprovodi odavno, znatno pre nego u brojnim evropskim metropolama tog vremena’’, rekao je o svom zapažanju tadašnje situacije na tržištu.

Brojni međunarodni seminari, radionice i prilike za dalje obrazovanje, kontakti sa kolegama iz struke, ali i lično iskustvo pohađanja medicinskog fakulteta, otvorile su mu oči za mogućnost podizanja kvaliteta usluga medicinskog pedikira na domaćem terenu.

pedikir 2.jpg
Shutterstock  

Tako se i rodila ideja o nastanku ovog priručnika, prvog u svojoj kategoriji na našim prostorima.

Danas Zlatko Tenšak kontinuirano radi na edukaciji i usavršavanju svojih kolega iz struke, uz svojevrsni protokol koji garantuje uspeh u radu i, najvažnije, zadovoljstvo klijenata.

VREME ZA KORAK DALJE

Jedan od razloga stagnacije u polju medicinskog pedikira predstavlja i uverenje da je ova oblast već postigla svoj maksimum, što naizgled dokazuje znanje koje se generacijama prenosilo sa jednog stručnjaka na drugog.

Ubrzani progres tehnologije u današnje vreme menja ovu perspektivu, pokazujući da je mogućnost napredovanja ne samo moguća, već i nužna u svim oblastima, pa tako i kada je u pitanju i medicinski pedikir.

,,Medicinska pedikura’’ namenjena je svim profesionalcima iz struke: pedikirima, kozmetičarima, medicinskim sestrama, ali i svim ljudima koji žele da se bave medicinskim pedikirom na savremeni način. Dakle, svakome ko želi da napravi korak dalje u poznavanju svoje profesije ili da kreira jak temelj za nadogradnju svog znanja.

Autor u samoj knjizi stavlja fokus na četiri celine:

  1. Definicija struke nege stopala i osnove njenog poznavanja
  2. O ljudskom stopalu, govoreći o njemu kako u zdravom, tako i o ,,bolesnom’’ stanju
  3. O pripremi i organizaciji tretmana i sredstava za rad
  4. O načinu izvođenja tretmana

,,Medicinska pedikura’’ obiluje i jednostavno objašnjenim protokolima i fotografijama (preko 600) koje pomažu da čitalac temeljno sagleda metodologiju rada sa ljudskim stopalima.

ZA NOVU GENERACIJU PROFESIONALACA

Sam Zlatko Tenšak ističe da je za samo kreiranje knjige od velike važnosti bila stručnost i podrška njegovih kolega.

Saradnici iz struke, ali i drugi stručnjaci iz oblasti medicine, rado preporučuju ovaj priručnik kao štivo bogato ne samo krucijalnim informacijama za pravilnu negu i tretman stopala, već i jasno definisanim procedurama koje uveliko olakšavaju njihovo razumevanje i praktičnu primenu.

pedikir 4.jpg
Shutterstock  

,,Medicinska pedikura’’ tako postaje važan element usavršavanja profesionalaca iz oblasti, čime će se kreirati kadar koji u svom poslu postupa uvek profesionalno, sigurno i odgovorno.

Za svakog majstora pedikira – obavezno štivo.

Ukoliko želite da se upoznate sa ovim priručnikom, idealna prilika za to biće 37. Sajam i kongres kozmetike ,,Dodir Pariza’’, 8. oktobar u 14 sati, kada će biti održana njena promocija, uz gostovanje autora.

Za mogućnost poručivanja knjige, kao i više informacija, posetite www.mediplussrb.com ili pozovite 021/674 11 44.

Tekst: Promo