National Geographic je zajedno sa svojim sponzorima Rosom, Next bući bući i Belegrade Waterfront-om, kao i prijateljima BrainOBrainom, Savezom izviđača Srbije i Aktivity centarom organizovao još jedan dan na festivalu za decu "SVET OKO NAS powered by Next Bući Bući" prepun zabavnih i poučnih radionica, koje su imale za cilj da probude maštu i svest kod dece da istražuju svoju okolinu ali i nauče nove stvari. Zbog toga je Sava Promenada u nedelju, 4. septembra bila mesto na kome su se zajedno uz muziku mogli čuti dečiji smeh i zadovoljni komentari njihovih roditelja.

Pogledajte kako je protekao drugi dan festivala.

National Geographic festival za decu Svet oko nas drugi dan 2.jpg
Boško Bunuševac 

National Geographic festival za decu Svet oko nas drugi dan 1.jpg
Boško Bunuševac 

Kako bi naši učesnici postigli najbolje razultate i dobili najkreativnije ideje, svakako su morali i da se osveže i unesu dovoljno vitamina koji će pokrenuti malene sive ćelije. A za to su se i pobrinuli Rosa voda i Next Bući Bući sokići.

National Geographic festival za decu Svet oko nas drugi dan 4.jpg
Boško Bunuševac 

National Geographic festival za decu Svet oko nas drugi dan 3.jpg
Boško Bunuševac 

Koliko je važno biti hidriran je poznato, ali naši sponzori Next Bući Bući su takođe svesni koliko je važno edukovati i na zabavan način podstaći decu da budu odgvorni prema svojoj okolini i brinu o prirodi od najranijeg uzrasta. Stoga su im omogućili da oslikaju lice i kao omiljena životinjica ili pak princeza i učestvuju u Reciklažnoj trci i Radionici reciklaže.

National Geographic festival za decu Svet oko nas drugi dan 5.jpg
Jovana Cvetković Reciklažna trka

National Geographic festival za decu Svet oko nas drugi dan 6.jpg
Jovana Cvetković Crtanje po licu
National Geographic festival za decu Svet oko nas drugi dan 7.jpg
Boško Bunuševac 

Za sve one koji su na početku nove školske godine želeli da se podsete, ali i da steknu nova znanja o svojoj ulozi u saobraćaju BrainOBrain se potrudio da deci objasni kako da budu odgovorni kroz radionicu Snalaženje u saobraćaju, a pored toga organizovane su i igre Mladi umovi, Play mais i Konstruktori.

National Geographic festival za decu Svet oko nas drugi dan 8.jpg
Boško Bunuševac 

National Geographic festival za decu Svet oko nas drugi dan 10.jpg
Boško Bunuševac 

National Geographic festival za decu Svet oko nas drugi dan 9.jpg
Boško Bunuševac 

Takođe, svi oni koji su prethodnog dana propustili radionicu naših prijatelja iz Centra za promociju nauke i u nedelju su mogli da kroz mikroskop kao pravi mali naučnici posmatraju kap vode iz reke Save koja protiče ispod Belegrade Waterfronta. Mogli su i da dobiju odgovore na brojna pitanja koja su se neprestano rojila dok su na emprijski način spoznavali sićušni podvodni svet, ali i da svoje iskustvo oslikaju i okače na pano.

National Geographic festival za decu Svet oko nas drugi dan 13.jpg
Boško Bunuševac 

National Geographic festival za decu Svet oko nas drugi dan 12.jpg
Boško Bunuševac 

National Geographic festival za decu Svet oko nas drugi dan 11.jpg
Boško Bunuševac 

Postavljanje šatora je bio znak da sva zainteresovana deca mogu da učestvuju u radionicama koje su im izviđači iz Saveza izviđača Srbije priredili, a koje su imale za cilj da ih nauče kako da se snađu u prostoru i da im otkriju da se avanturistički i istraživački duh nalaze u svakom od nas – samo ga je potrebno probuditi.

National Geographic festival za decu Svet oko nas drugi dan 14.jpg
Boško Bunuševac 
National Geographic festival za decu Svet oko nas drugi dan 15.jpg
Boško Bunuševac 

Osmesi i zadovoljstvo koje se videlo na dečijim licima su najbolji pokazatelj da smo zajedno sa sponzorima Rosom, Next bući bući i Belegrade Waterfront-om, kao i prijateljima BrainOBrainom, Savezom izviđača Srbije i Aktivity centarom makar malo uspeli u našem cilju - a to je da kod najmleđih oblikujemo svest o očuvanju prirode i da ih podstaknemo na kreativan i zanimljiv način da aktivno učestvuju u njemu.

National Geographic festival za decu Svet oko nas drugi dan 16.jpg
Boško Bunuševac 

Pogledajte kako smo se proveli u subotu: