Naša sagovornica Jasmina Ratković kaže da plesni fitnes kao sportska disciplina kombinuje aktivan trening i energične pokrete, s dozom elegancije i zabave, a sve je začinjeno dobrom muzikom.

"Pored toga što oslobađa od viška kilograma, zateže mišiće i oblikuje figuru, plesni fitnes vas opušta, ispunjava dobrom energijom i popravlja vam raspoloženje", tvrdi Jasmina.

Fithnesi ples_foto Shutterstock.jpg
Shutterstock  

Profesionalni plesač Nenad Antić, koji je dostigao svetski vrh u svom poslu, otkriva nam sve blagodeti plesa za fizičko i psihičko zdravlje.

"Ples je univerzalan jezik tela i kao što je muzika lek za dušu, tako je i ples lek za telo. Osim toga što je idealan kao fizička aktivnost, a meni je i životni poziv, on mi uvek dođe kao zabava i osveženje, izmami mi osmeh i učini me srećnijim", iskren je Nenad.

Baletan Nenad ples_foto Ken Lei.jpg
Ken Lei 

O sreći u ovom broju našeg magazina govori i Nataša Vukmirović, konsultant i profesionalni kouč, autorka knjige "Kako da postanete sami svoj kouč".

Jedno od najopsežnijih istraživanja o sreći pokazuje da najveći uticaj na lično blagostanje ima kvalitet odnosa s drugim ljudima. Dobri međuljudski odnosi najviše utiču na lično blagostanje, fizičko i mentalno zdravlje, pokazala je studija Univerziteta Harvard, koja se sprovodi u kontinuitetu već gotovo osamdeset godina.

Sreca_foto Shutterstock.jpg
Shutterstock  

Ljudi koji u svom životu održavaju barem jedan dobar odnos, u kom su svoji i autentični, i u kom osećaju emocionalnu sigurnost, mogu komunicirati iskreno i otvoreno, dostići viši nivo blagostanja i imati bolje izglede za dug i zdrav život.

Za kraj, u duhu igre i lepog raspoloženja, zaplešite u ritmu muzike za ples i osetićete zasigurno delić te sreće o kojoj govore naši sagovornici!