Beograd, 4. avgust – Kompanija Nestlé obogatila je svoj portfolio novim Nestlé Corn Flakes pahuljicama, prelivenih ukusom jagode i slatke pavlake. Reč je o još jednom ukusu pahuljica bez glutena, sa dodatim vitaminima koji je namenjen ljudima čijem stilu i načinu života odgovaraju bezglutenski proizvodi.

Ljubitelji hranljivih i lakih jutarnjih obroka, osobe koje preferiraju bezglutensku ishranu, kao i osobe koje boluju od celijakije ili nekog oblika intolerancije na gluten, od sada mogu uživati u još jednom ukusu brenda Corn Flakes kompanije Nestlé.

Strawberry and cream, Nestle.jpg
Promo 

„Gluten je pojam koji označava grupu proteina prirodno prisutnih u pšenici, ječmu, raži i ovasu, i sam po sebi nije loš niti štetan za većinu nas. Međutim jedan deo osoba pati od probavnih i drugih zdravstvenih tegoba nakon što konzumiraju proizvod koji sadrži gluten. Svesni ovog brzorastućeg problema, ali i činjenice da neki bezglutenski proizvodi ne nude isti ukus kao proizvodi koji sadrže gluten, prilikom izrade naših bezglutenskih pahuljica vodili smo računa da one budu i ukusne. Pored toga, obogaćene su vitaminima i mineralima kako bismo osigurali da se esencijalni hranljivi sastojci nalaze u svakoj posudi, a toliko su ukusne da će ih svi obožavati“, rekla je Koraljka Novina Brkić, regionalni nutricionista kompanije Nestlé Adriatic.

Procenjuje se da u Srbiji oko 70.000 ljudi boluje od celijakije, dok 1 do 3% opšte populacije na planeti živi sa celijakijom koja dva puta češće pogađa žene nego muškarce. Ovo oboljenje zahteva posebnu ishranu i oboleli često navode nemogućnost lakog pronalaska proizvoda bez glutena koji su hranljivi, ukusni, ali i pristupačni.

Nestle, jagoda i krem.png
Promo 

„Mi u okviru Udruženja Srbije za celijakiju, od svog osnivanja 2005. godine, zalažemo se za poboljšanje kvaliteta života obolelih od celijakije i njihovih porodica, kao i da sigurna i pravilno obeležena hrana bude uvek dostupna, obzirom da je striktna bezglutenska ishrana jedina terapija i veoma je zahtevna. Naša misija jeste da obezbedimo da svaka osoba u Srbiji obolela od celijakije ima dostupan lek (bezglutensko brašno) i što više prehrambenih proizvoda obeleženih oznakom ’bez glutena’. Nestlé bezglutenski proizvodi su označeni međunarodno priznatim znakom precrtane pšenice CGTM (Crossed Grain Trademark), kvalitetni su, ukusni i pre svega bezbedni za sve celijakičare koji moraju iz medicinskih razloga da izbegavaju gluten i rado ih preporučujemo“, navode iz Udruženja Srbije za celijakiju.

Kompanija Nestlé kontinuirano doprinosi i radi na rešavanju vodećih problema današnjice kada je reč o ishrani, donoseći sasvim novo iskustvo uživanja u jutarnjem ritualu. Nestlé Corn Flakes bezglutenske pahuljice idealne su za kombinovanje sa drugim proizvodima, bilo oni bezglutenski ili sa glutenom, u zavisnosti od životnih potreba, zato budite kreativni i uverite se u hranljivost i izvanredan ukus Nestlé proizvoda koje možete pronaći po pristupačnim cenama.