Zadovoljstvo dece bilo je glavni cilj festivala, a osmesi na licima najmlađih posetilaca pokazali su da su kućama otišli zadovoljni i puni elana.

Pored dece pune utisaka, i roditelji su dobili odgovore na brojna pitanja koja su ih mučila. U savetovalištu su mogli da porazgovaraju sa logopedom, dr sci Natašom Čabarkapom koja je vrlo rado posvetila vreme svakom detetu i procenila njihov govorno-jezički razvoj i uz to deci ponudila zanimljive igre koje su korisne za govorno-jezički razvoj. Nakon razgovora sa ovom predivnom doktorkom roditelji su sa rešenim dilemama nastavili igru sa svojim mališanima.

YU Mama.jpg
Mondo/Uroš Arsić 

Pedagog Nevena Tosković takođe je imala savete za sve roditelje, dok je Snežana Milovanović, diplomirani fizioterapeut, imala posla sa najmlađim i najslađim posetiocima festivala. Ona je pregledala brojne bebe i roditeljima dala savete o njihovom razvoju, pravilnom postupanju sa bebom i rešila dileme o izboru prvih bebinih igračaka.

"VODAVODA vodica" održala je dečiju kreativnu radionicu na kojoj su mališani pokazali svoje umeće u crtanju, ali i rešavali lavirinte, a za svoj trud dobili su zanimljive poklone, pa su sa ove radionice odlazili puni ponosa jer su svojim zalaganjem osvojili nagrade. Kostimirani junaci Kroko Loko i Sirena Milena bili su prava senzacija mališanima.

YU Mama-12.jpg
Mondo/Uroš Arsić 

Frikom je za decu doveo Meda maskotu, koji je sa velikom pažnjom brinuo o deci i uveseljavao ih svojim zagrljaljajima i nežnošću i poklanjao im slatkiše koje svako dete voli - sladolede, od kojih je akcenat bio na “Meda i Maličanstveni”, sladoledu koji u sebi sadrži vešto skriveno povrće (tikvicu, šargarepu i karfiol). Deca su uživala u letnjim poslasticama i zahvaljivala se Medi na njima, dok su roditelji sa osmesima sve posmatrali.

YU Mama-5.jpg
Mondo/Uroš Arsić 

Da se u ceo festival utkaju i najlepše edukativne priče pobrinuo se dečiji pisac Ana Dragović Drljević, autorka slikovnice za decu ’’Kako je Veka veštica zavolela bajku’’. Sa lakoćom je okupila svu decu koja su je pomno slušala dok im je čitala i potrudila se da male posetioce uvede u najlepši svet bajki.

YU Mama-3.jpg
Mondo/Uroš Arsić 

Da kreativnosti ne manjka pobrinula se i radionica za decu, na kojoj su najmlađi pravili predmete od plastelina, crtali i slikali. Dok su pokazivali svoje umeće, međusobno su se i družili i pomagali jedni drugima, što je od neprocenjive vrednosti za njihov socijalni razvoj.

Drugog dana festivala naši prijatelji Frikom i VODAVODA vodica privukli su još veću pažnju mališana koji su puni doživljaja i osmeha otišli kućama. Za njihovu radost pobrinula se i devojka koja im je ukrašavala lica bojama, pa su sa festivala izašli brojni tigrići, mace, Spajdermeni i drugi junaci. Kako ne bi izostalo ni fizičke kativnosti, Yumama im je organizovala i pravo razgibavanje i školicu sporta koja je izazvala veliku pažnju ali i velike osmehe na licima dece.

YU Mama-11.jpg
Mondo/Uroš Arsić 

I drugog dana su roditelji mogli da reše svoje dileme, ovog puta uz Power House Pilates Mirjane Marinković koja je dala savete za vežbe za mame i decu, ali i razvojno savetovalište za decu i roditelje sa Jasminom Vujović, Katarinom Anđelković i Milicom Lero.

Oba dana festivala protekla su u lepoj atmosferi, punoj muzike, zabave i radosnih lica.