Trkači iz cele Srbije, regiona i sveta ponovo će se okupiti u velikom broju na beogradskim ulicama kako bi istrčali distancu dugu 21 ili 42 kilometara, a nakon dve godine pauze Beogradski maraton ponovo će organizovati i „Aqua viva Trku zadovoljstva“. Najmasovnija trka u okviru Begradskog maratona, organizuje se na veliko zadovoljstvo rekreativnih učesnika svih uzrasta i kategorija, ali i velikog broja porodica koji će istrčati ili prošetati stazu dugu 2,5 kilometara.

Beogradski maraton cover-03.jpg
Promo 

Važno je istaći da se jubilarni 35. Beogradski maraton održava pod sloganom „Prijateljstvo na duge staze“, koje simbolizuje tradiciju dugu 35 godina i zajedništvo između Beogradskog maratona i svih njegovih domaćih i stranih učesnika, građana Beograda i Srbije, grada Beograda kao pokrovitelja, mnogobrojnih državnih institucija i organizacija, sponzora i partnera.

Kao i svi prethodni događaji u organizaciji Beogradskog maratona i ovaj će biti posvećen izuzetno važnim i aktuelnim društvenim temama, kao što su promocija značaja bavljenja fizičkom aktivnošću, promocija značaja zaštite životne sredine i pomoć i podrška osobama sa invaliditetom, kao i njihovo uključivanje u redovne tokove rekreacije, sporta i života.

image (2).jpg
Promo 

Izuzetno je značajno i veliko priznanje to što će 35. Beogradski maraton biti i kvalifikacioni maraton za Svetsko prvenstvo u Master kategorijama 2023. godine, u okviru World Marathon Majors Serije – kojoj pripadaju najveći svetski maratoni u Njujorku, Čikagu, Bostonu, Londonu, Berlinu i Tokiju – što je pokazatelj vrhunskog kvaliteta, ali i dodatni podstrek za sve u timu Beogradskog maratona da što kvalitetnije organizuju ovo jubilarno izdanje.

Ukoliko se još uvek niste prijavili, možete to da uradite putem sajta www.bgdmarathon.org.

Posetite i zapratite naše stranice za više informacija o Beogradskom maratonu.

Tekst: Promo