Petar Zorkić, kantautor i sociolog, predstaviće beogradskoj publici prvi put svoje crteže u okviru samostalne izložbe u UK Parobrod. Izložba i najava njegovog drugog studijskog albuma “Tête-à-tête” zakazani su za petak, 1. oktobar u 19h.

Izloženi radovi su nastali kao vizuelna priprema za Petrov drugi studijski album na kojem će biti i kolaboracija sa muzičarima iz regiona i sveta kao što su: Rhani Krija (Sting), Max Kochetov, Miloš Nikolić, Milena Jančurić, Vasil Hadžimanov, Marko Louis, Serg Dimitrijević (Earth, wind & fire) i dr.

Izložba je ujedno i najava albuma koji nosi naziv “Tête-à-tête”. Na izložbi će biti predstavljeni i audio-video zapisi demo snimaka pesama nastalih u proteklih godinu dana, od kojih će se neke naći u studijskoj verziji na pomenutom albumu. Specifična tehnika kojom Petar radi je crtanje prstom u telefonu u sistemskoj aplikaciji “notes” (tzv. kažiprst na telefonu).

Crteži (izloženi na 300g grafičkom papiru) nastali u proteklih godinu dana predstavljaju melanž različitih motiva, od aktova, minimalističkih figura, životinja, preko situacija i predmeta iz svakodnevnog života, do pejzaža.

Izložba je otvorena do 10. oktobra 2021. godine. Dobrodošli!

Izložba Tête-à-tête
Promo