Beli bik po imenu Joza, nakon punih 14 dana lutanja Slatinom i obližnjom šumom, konačno je lociran i uhvaćen, 9. decembra 2020. godine!

Nakon što je Policijska stanica Slatina u istoimenom mestu u Hrvatskoj, juče putem medija objavila saopštenje u kojem se pozivaju građani koji primete odbeglog bika, popularno nazvanog Joza, da odmah dojave njegovu lokaciju, započela je nova potraga za životinjom koja će uskoro postati izuzetno popularna!

Naime, bik je pobegao iz kruga slatinske fabrike Mesoprerada, te je nakon šetnje samim središtem grada nastavio lutanje obližnjom šumom i po rubnim delovima Slatine a, prema dojavama građana, zatim je odlučio da šumu zameni gradom te je ponovno viđen gotovo u samom centru Slatine- To je, zbog njegovih popriličnih gabarita, predstavljalo opasnost za građane upkos blagoj naravi ove svakim danom sve popularnije životinje.

Na inicijativu Grada Slatine, uz službenike Policijske stanice Slatina u akciju potrage za bikom uključila su se i lovačka udruženja "Jelen" iz Nove Bukovice i "Vepar" iz Slatine, te je u koordinaciji s firmom "Mesoprerada" potraga urodila plodom, a bik je napokon uhvaćen.

Iz Mesoprerade su se nakon uspešno okončane potrage za bikom oglasili sa saopštenjem u kojem, između ostalog, piše:

"Bik je neozleđen i, iako pomalo umoran od lutanja, u dobrom stanju. Odmah je smešten na obližnju farmu u Lasićima, gde je zbrinut i gde mu je pružena sva potrebna nega, dok se ne odabere trajni udomitelj koji će se onda pobrinuti da bik živi dugo i srećno. Sa obzirom na to da je u ovih nekoliko dana broj zainteresovanih dosta narastao, treba svakako odabrati optimalnog udomitelja, te smestiti bika negde gde će mu biti lepo, ali i gde će zainteresovani lokalci moći da ga posećuju.

Cilj nam je da mu osiguramo najlepše mesto gde će provesti bezbrižan ostatak svog života za šta se, svakako, sam izborio”, rekao je predsednik Uprave Mesoprerade Slavko Mađarić. Dodao je da se kompanija zahvaljuje svima koji su uzeli učešće u potrazi, ali i svima koji su se ponudili da udome ovog hrabrog belog bika – sada već legendu – za kojeg veruju da će ga slatinski kraj još dugo pamtiti", piše portal Radio Slatina.

Nakon punih 14 dana lutanja Slatinom i obližnjom šumom odbjegli bijeli bik jučer je poslijepodne uspješno uhvaćen.

Posted by Radio Slatina 107.4 on Wednesday, 9 December 2020

Izvor: Radio Slatina