Radio televizija Srbije u saradnji sa Telekomom Srbija 12.oktobra 2020. godine počinje sa emitovanjem i distribucijom novog muzičkog kanala RTS Klasika. Gledaoci i umetnici, stvaraoci i izvođači, dobijaju ekskluzivni TV kanal umetničke muzike kakav se retko nalazi u ponudi kablovskih i srodnih distributera sadržaja.

Na programu kanala RTS Klasika gledaoci će imati priliku da vide strane i domaće koncerte najnovije produkcije, dokumentarne, obrazovne i druge emisije o muzičkoj umetnosti i autorima, solistima i orkestrima, da uživaju u hitovima klasične i džez muzike i ostvarenjima sa baletske i operske scene.

Iz programske šeme u oktobru izdvajamo:

Novogodišnje i "Koncerte letnje noći" Bečke filharmonije, najatraktivnije koncerte Beogradske filharmonije, Big benda, Hora i Simfonijskog orkestra RTS, Koncert iz Pariza Francuske Radio - televizije, koncerte hora i simfonijskog orkestra Radio - televizije Španije, serijal "Dobro došli u moj svet - Andre Riju", portrete umetnika - Stefana Milenkovića, Radmile Bakočević, Zorana Todorovića, Ašehen Ataljanc, Vere Milanković, šou program "Muzički šampioni" i igrano - edukativne male forme kao što su "Iza naslova" i "Srpska muzika kroz vekove".