Venera će u petak 2. oktobra 2020. godine preći u znak svog pada, u Devicu. Ovu promenu će osetiti najviše osobe rođene u znaku Device, kao i svi koji su rođeni sa Venerom u ovom znaku.

U znaku Device, Venera se ne oseća dobro. Previše je kritički raspoložena prema partneru, primećuje svaku sitnicu i često joj svašta smeta. Jednostavno, gubi svoju spontanost, a kada nismo spontani onda lako grešimo.

Grešimo, jer previše pažnje posvećujemo svakoj sitnici i od „velike šume ne vidimo drvo“. Kako se ova promena dešava posle sjajnog trigona sa Marsom i kvinkunksom sa Saturnom, to nosi sliku da će se neko osetiti posramljenim, jer se prepustio niskim strastima.

U svakom slučaju, savet je da u narednim danima budete budni i ne uđete u neki odnos zbog kojeg ćete se brzo pokajati. Ne dozvolite da vas vodi samo čista strast, jer Saturn traži uzdržanost, samokontrolu i pre svega vernost.

Posle punih pet meseci i Pluton će u nedelju krenuti direktno.

Najdalja planeta, za koju mnogi tvrde i da nije planeta, kreće napred. Plutona možemo smatrati patuljastom planetom ili samo malom tačkom u našem Solarnom sistemu, ali kada se ta „mala tačkica“ aktivira jednom u vašem životu, to pamtite do kraja života.

Škorpionska energija je energija koja nas vodi iz života u život. Pluton je ona mala, središnja tačka beskonačne osmice, koja je u stalnom kruženju.

Njegov hod je lagan i spor i kada ide napred i kada je retrogradan. Za to vreme nas posmatra i menja na najdubljim nivoima.

Sve što vas koči i usporava, vreme je da otpustite i prepustite Plutonu da reciklira. Vreme je da se krene napred.

Ovonedeljna dešavanja reflektovaće se na duži naredni period. Saturn i Pluton menjaju pravac kretanja i šalju nam pozivnicu da i mi promenimo smer.

Ako u prethodnom periodu niste iskreno osećali da je nešto dobro za vas, bilo da je u pitanju ljubavni odnos ili neki posao, onda budite sigurni da vam je osećaj ispravan. Napravite veliki zaokret i krenite u potpuno drugom pravcu.

Obratite pažnju da vam svi odnosi, a posebno ljubavniodnosi, budu čisti i iskreni, jer su najveća iskušenja tokom sledeće nedelje moguća baš na tom polju.

Bolje je biti sam i izgraditi iskren odnos sa sobom, nego biti lažljivim i neiskrenim odnosima, jer ćete tako najviše povrediti sebe i osetiti lični pad na šta može da ukaže Venera u Devici.

Tekst: Snežana Knežević

Izvor: Profesionalna astrologija