Tehnologija je sve naprednija a popularnost onlajn nastave raste, pa je dobar mobilni uređaj sve važniji za učenje.

Mnogi se pitaju da li da se odluče za tablet ili laptop, naročito ako treba da izaberu uređaj za tinejdžera a mi vam savetujemo koje kriterijume treba da uzmete u obzir.

1. Da li će vaš tinejdžer morati da češće menja mesto učenja

Ako su vaš sin ili ćerka đaci završnih razreda osnovne škole ili su već srednjoškolci, vrlo je verovatno da će povremeno morati da idu u školu, a u nekim danima da pohađaju onlajnnastavu. Zato je tablet definitivno bolje rešenje.

Sa lakim kućištem i velikim ekranom, tablet je jednostavno spakovati u svaki ranac a tako će uvek sve što je potrebno biti učeniku na raspolaganju.

Recimo, Galaxy Tab S6 Lite dolazi sa velikim ekranom od 10,4 inča na tankom i laganom kućištu. Biće odličan i za trenutke predaha - pošto je osetljiv na dodir, učenik može i da provede vreme u kreativnoj zabavi i malo crta vežbajući svoj talenat.

Ako koristi tablet, tinejdžer će moći i da brzo pristupi porukama koje dobija od nastavnika i drugara, kao i da sve vreme ostane u toku sa dešavanjima u školi. Kako bi mu bio olakšan pristup onlajnservisima za učenje, poput Google učionice, poželjno je i da odabrani Android uređaj poseduje Google play store.

2. Da li uređaj treba da služi i za učenje i za zabavu

Ništa lepše nego kad se sa  školskim obavezama i zadacima povežu i asocijacije poput relaksiranja, uživanja u muzici i gledanja kvalitetnog video sadržaja.

Istraživanja pokazuju da je dovoljna i pauza od samo pet minuta da se mentalni kapaciteti za učenje osveže!

Te pauze tinejdžer može da provede uz odličan, sveobuhvatan zvuk na Galaxy Tab S6 Lite,  bilo da gleda YouTube video, strimuje omiljenu emisiju ili sluša svoju plejlistu.

Samsung je sklopio partnerstvo sa servisom YouTube  kako bi još više različitog sadržaja bilo dostupno na Galaxy uređajima.

Generalno, za većinu tinejdžera, tablet je praktična zamena za kompjuter, jer su pogodni i za učenje i za zabavu.

3. Koliki je budžet za kupovinu uređaja

Poslednje, ali često i najvažnije pitanje - koliko novca možete da odvojite za uređaj za svog đaka u ovoj školskoj godini?

S obzirom na to da, na samom početku školske godine, roditelji imaju veoma mnogo izdataka, tablet je daleko ekonomičnije rešenje.

Ono što je veoma dobro u ovom izboru, to je da će tehnologija najsavremenijih tableta kao što su Samsung modeli ispuniti sve zahteve i biti najbolji saveznik vašem učeniku u uspešnom učenju.

DA LI JE ZA TINEJDŽERA BOLJI TABLET ILI LAPTOP: 3 opcije kad je tablet mnogo bolje rešenje
Promo 

 Tekst: PROMO