Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUSIJA REGISTROVALA VAKCINU PROTIV KORONA VIRUSA: Putinova ćerka već vakcinisana

 

  Izvor: Shutterstock

Rusija je postala prva zemlja na svetu koja je registrovala vakcinu protiv KOVID-19, najavio je u 11. avgusta 2020. godine tokom sastanka vlade predsednik Vladimir Putin.

- Jutros je prvi put u svetu registrovana vakcina protiv korona virusa - rekao je Putin na sastanku sa članovima vlade, prenose ruske agencije.

Putin je rekao, kako prenosi RT da je tu vakcinu primila i njegova ćerka. Ona je posle primanja vakcine imala blagu temperaturu, ali je to brzo prošlo.

- Jedna od mojih ćerki dobila je vakcinu. U tom smislu, učestvovala je u eksperimentu. Posle prve vakcinacije, imala je temperaturu 38, sledećeg dana - 37 i to je bilo sve - rekao je on.

On je izrazio nadu da će uskoro početi masovna produkcija ove vakcine.

Putin je takođe zatražio od ministra zdravlja Mihaila Muraška da ga obaveštava o vakcini, ali je istovremeno napomenuo da zna da „deluje prilično efikasno“ i „formira stabilan imunitet“.

Ruski predsednik se dalje zahvalio svima koji su radili na prvoj vakcini protiv korona virusa i opisao to kao "veoma važan korak za svet".

Prvu rusku vakcinu protiv korona virusa zajednički su razvili istraživački institut Gamaleja i rusko ministarstvo odbrane.

Klinička ispitivanja vakcine pokrenuta su 18. juna i svih 38 dobrovoljaca je, prema saopštenjima, razvilo imunitet.

Izvor: Blic

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije