Nakon što su Novak i Jelena Đoković objavili da su pozitivni na korona virus, kako srpska, tako i svetska javnost se zabrinula, zapravo onaj deo koji našeg tenisera doživljava kao sportskog heroja.

Majka najboljeg srpskog tenisera Dijana Đoković za "Blic" kaže da se Novak i Jelena osećaju dobro iako su im testovi pozitivni na Covid 19.

- Svi se se osećamo dobro, kao i njih dvoje. To što je Novak pozitivan ne znači da je bolestan.

On je mlad i zdrav čovek pa se to lakše podnosi.

Uostalom, mislim da je ovaj virus pri kraju, pa su ovo samo neki "repovi" korone koji nisu tako jaki kao na početku.

Zato se oni i osećaju dobro, kao i mi - kaže Dijana i dodaje da se ipak testirala jer je bila u kontaktu sa sinom.

- Mi smo se testirali jer smo bili tamo ali smo negativni, kao i deca, i ona su negativna.

Svi se osećamo dobro i svima želimo dobro zdravlje.

ZAŠTITA OD KORONA VIRUSA

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, uperio je prst sumnje u Grigora Dimitrova. Srđan smatra da je Bugarin svojim ponašanjem naneo veliku štetu Srbiji i Hrvatskoj.

 - Zašto se to dogodilo? Zato što je čovek verovatno došao bolestan, ko zna odakle. Nije se tu testirao, testirao se na nekom drugom mestu... Mislim da to nije u redu. Dobro, šta da se radi... Naneo je veliku štetu i Hrvatskoj i nama kao porodici i Srbiji - kivan je Srđan.

Srđan ne krije zabrinutost za sina, ističe da je fizički dobro, ali psihički...

- Nikome nije dobro, pa ni njemu... Nikome nije dobro zbog ove situacije. Naravno da se ne oseća dobro, ali šta ćete, situacija je takva kakva jeste. Iz ovoga moramo da izađemo jači, da shvatimo da ovo mora da prođe, da se na neki način svi zaštitimo - otkrio je za RTL Srđan Đoković.

Ipak, otac prvog reketa sveta se nada da ćemo u budućnosti ponovo gledati najbolje tenisere sveta u regionu, konkretno u Zadru.

- Mi ćemo sve uraditi da u budućnosti da, kada bude neko normalno vreme i kad ne budemo imali ovakve strahove, ponovimo sve ovo. Sa zadovoljstvom ćemo doći u Zadar - poručio je za hrvatsku televiziju Srđan Đoković.

Od učesnika Adria tura u Zadru do sada je utvrđeno da su pored Dimitrova i Novaka zaraženi i hrvatski teniser Borna Ćorić, trener bugarskog tenisera Kristijan Groh, kao i kondicioni trener Novaka Đokovića Marko Paniki.

Izvor: Blic