Krizni stab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 je u SMS poruci poslatoj građanima Srbije upozorio na stanje u vezi sa epidemijom. "Situacija je dramatična. Približavamo se scenariju iz Italije i Španije. Molimo vas da ostanete kod kuće", piše u poruci koja je poslata oko 21h 31. marta 2020. godine.

Društvenim mrežama se tokom večeri proširila lažna vest kako se za 1. april planira uvođenje 24-časovne zabrane kretanja.

Već oko 22h je RTS u Vladi Srbije saznao da je ova vest lažna i da nije tačno da će sutra u 18 časova biti uvedena 24-časovna zabrana kretanja. Ukoliko dođe do ovakve mere građani će biti upoznati najmanje 48 časova unapred, rečeno je u Vladi.

Odmah zatim je i ministar policije Nebojša Stefanović objavio je na Tviteru da nije tačna informacija koja kruži društvenim mrežama o tome da se 1. aprila uveče uvodi 24-časovni karantin, kao i da će građani dobijati SMS poruku odobrenja za izlazak na ulicu. Ističe da policija radi na utvrđivanju identiteta osobe koja širi tu lažnu vest.

Izvor: RTS