Domovi zdravlja od sutra će raditi u promenjenom režimu - od 1. aprila 2020. godine  počinju da rade mali "korona centri u svakom domu zdravlja!

Više neće biti telefonskih konsultacija već će svi građani koji budu osećali određene tegobe odlaziti u domove zdravlja na dijagnostiku.

Tamo će biti ambulante za Covid 19. Biće im rađena dijagnostika - merenje temperature, rendgen i krvna slika, a nakon toga dobiće mišljenje lekara šta da rade dalje.

Praksa je do sada bila da osoba koja sumnja da je zaražena korona virus, prvo pozove određeni broj telefona otvoren za tu svrhu i da onda prati dalja upustva, međutim od sutra se to menja.

Građani koji imaju simptome oboljevanja od Covid-19 ( povišena temperatura, kašalj, bol u grlu) treba da se odmah, bez odlaganja, upute u posebne ambulante domova zdravlja koje su opredeljenje za pacijente sa respiratornim infekcijama i temperaturom, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

U tim ambulantama će svakome sa navedenim simptomima biti urađena dijagnostika, odnosno rentgenski pregled pluća, krvna slika i izmerena temperatura i dato mišljenje za dalje lečenje.

Napominjemo da nije potrebno pozivati telefonskim putem domove zdravlja, već se odmah javiti lekarima u navedenim posebnim ambulantama i obaviti pregled.