U poslednjoj epizodi prve sezone serije „Dug moru“, koja će se emitovati večeras od 21 čas na Superstar TV kanalu, saznajemo da Julija želi da ide u Ameriku da nastavi studije. Renko u pomoć zove Anđu i tako stvara beskrajno razumevanje između dve žene koje do skora, kao suparnice, nisu mogle da se podnesu.

Periša je povratio Olgino poverenje i to mu je najvažnije. Prihvatio je i Rnja. Zato pristaje na Ćaletovu ponudu da on kupi četvrtinu njegovog duga prema Milutinu i tako postanu zajedno partneri u Fortici. Bota dovozi Renka, Anđu i bebu Laru na Rose. Oni će tu nastaviti svoj zajednički život. Pristaju ispred Perišine kuće u kojoj Olga, Rnjo, Mariška i Periša upravo spremaju roštilj. Anđa održi poučnu zdravicu za sve. I taman kad mislimo da su skoro svi na svojim mestima i da se život nastavlja od neke istinite tačke, iznenada se pojavljuje Đorđe.

Reditelj serije Goran Gajić sa glumcima

Situacija je zanimljiva. Jer jedina osoba koja zna celu istinu je Olga dok Periša ne zna da je Đorđe bio u kratkoj emotivnoj vezi sa Svetlanom. Svi polako napuštaju prostor i za stolom ostaju da sede Periša i Đorđe, sami. U tišini… Do sledeće sezone, do sledećeg “Duga moru”.

Iako na samom kraju epizode Bota izvlači iz mora još dva leša, što čini ukupno šest ljudi, naša priča se ne završava time da li verujemo u legendu o 7 žrtava. Naše legende o moru i žrtvama, kao i o kamenu i ogrlici koji stvaraju ljubav kad su zajedno, a kad su razdvojeni stvaraju haos – čine samo da se više usmerimo na sebe i sopstvene živote, na sudbine naših junaka kojima upravljaju ipak oni sami, ma u kakva verovanja (ne)verovali.

Poslednja epizoda prve sezone serije „Dug moru“ premijerno se prikazuje u  nedelju od 21 čas na Superstar TV kanalu koji mogu pratiti korisnici mts TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:SAT tv, kao i korisnici u regionu preko m:tel-a CG i BiH i širom sveta preko GO4TV.