Sudija Tea Golub donela je privremenu meru i odlučila u presudi da dete živi s ocem, te da on samostalno brine o zdravlju i obrazovanju deteta. Sudija u odluci nije navela na kojoj će adresi dečak živeti, prenosi Glossy.

- Nisam bio na objavi odluke, bila je koleginica Biloš. Međutim, mogu reći da su svi elementi ukazivali da bi moglo da se dogodi neko zastrašujuće rešenje. Mislim da to što se dogodilo pokazuje nestabilnost hrvatskog pravosuđa, sistema i nesigurnost.

Bio sam svedok zadnje rasprave koja se odvijala na predlog gospodina Popovića da se dete dodeli njemu na staranje i moram da kažem jedan detalj. Starateljka koja je postavljena i koja bi trebala da brine oko Severininog sina sama je na sudu priznala da dve godine to dete nije videla, ali dala je svoje mišljenje i predlog da bi dete trebalo da se da ocu na staranje. To vam govori o užasu koji je događa - rekao je za 24sata Severinin advokat Mate Matić. Smatra kako Milan Popović u nepovoljan položaj stavlja Severinu, te je za njega to, kaže, zastrašujuće.

- Mislim da ovo odlazi u potpuno pogrešnom smeru, no tu smo gde jesmo. Pokrenuću sve krivične postupke protiv svakoga ko je zloupotrebio položaj i protiv starateljke koja je dala taj zaključak koji je neutemeljen, jer ni ona sama nema osnova za to. Međutim, ovog trenutka imamo privremenu meru koju žalba ne odlaže izvršenje i mislim da će po njoj morati da se postupi - objasnio je. Odlučan je u ideji da zaustavi eventualnu ideju gospodina Popovića da odvede dete.

- Gospodin Popović napravio je detetu pasoš u Srbiji na način da mu Severina nikad nije dala saglasnost za to, a za pasoš maloletnog deteta to ne može da se dobije ako nema saglasnost oba roditelja. On se poziva na neku punomoć koju Severina nikad nije dala u tom smeru. Probaćemo aktivnostima i akcijama da zaustavimo da dete bude odvedeno izvan Republike Hrvatske - kaže i dodaje kako su svi iznenađeni, a najviše Severina.

- Ona je u šoku i ne može da veruje da je sud doneo tu odluku - ističe Matić. Objašnjava da se Severina i Milan na Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu danas nisu trebali da se pojave.

- Oni su bili kod lekara radi nekakvih konsultacija da vide šta s detetom i kakve su posledice istovremeno kad je bila objava odluke na Opštinskom sudu - zaključuje. Vest je šokirala Severinu koja je jedva dolazila do reči nakon što je saznala da dečak odlazi kod oca, piše Jutarnji list.

- Ne znam šta bih vam rekla. Nisam ovo očekivala zbog toga jer je napravljen presedan u postupanju - rekla je gušeći se u suzama pevačica, piše Jutarnji list.