U organizaciji udruženja Outdoor Collective, Američke ambasade u Beogradu i najčitanijeg muškog časopisa na tržištu Men's Health, u utorak, 29. oktobra 2019. godine u Kombank dvorani biće održana projekcija filma Reel Rock 14, čuvenog ostvarenja o sportskom penjanju i aktivnostima na otvorenom. Pored filma, posetioce očekuju različite radionice i akcije, predavanje poznatog američkog sportskog penjača Metija Honga, školica Gorske službe spasavanja i upoznavanje s "autdor" kulturom.

Men's Health, brend koji podstiče ljude da aktivno borave u prirodi, insipiriše ih da prevazilaze svoje granice i postanu bolja verzija sebe, ove godine uključio se u organizaciju Reel Rock filmske turneje, koja u proteklih 13 godina predstavlja najvažniji medijski događaj u svetu posvećen sportskom penjanju. Osnivači ovog vrhunskog omnibusa su dva revolucionarna reditelja Džoš Louel i Piter Mortimer. Događaj u Kombank dvorani biće balkanska premijera filma!

Reel Rock filmska turneja, najznačajnija medijska manifestacija posvećena sportskom penjanju, ove godine stiže u 3 priče: The High Road, United States od Joe's i The Nose Speed Record.

U filmu The High Road, moćna i odvažna Nina Vilijams testiraće svoje sposobnosti u borbi sa nekim od najvećih i najtežih boldera ikada popetih. Film United States od Joe's ponudiće odgovore na pitanje šta se dešava kada se članovi penjačke zajednice suoče sa rudarskim gradićem u ruralnoj Juti. Ishod je vrlo neočekivan. The Nose Speed Record, treći film iz omnibusa Reel Rock 14, donosi nam priču o legendama sportskog penjanja Tomiju Kaldvelu i Aleksu Honoldu, koje imamo priliku da vidimo u nadmetanju sa Josemitskim gorostasima Džimom Rejnoldsom i Bredom Gobrajtom.

Osim projekcija filma u večernjim časovima, hol i konferencijska sala Kombank dvorane tog dana biće u službi promocijie "autdor" kulture. Tu su predavanja čuvenog sportskog penjača Metija Honga, školica Gorske službe spasavanja, "slackline" avantura, izložba fotografija, nagradne igre i mnogo toga adrenalinskog.