RHMZ je upozorio da će sutra, 2. jula 2019. godine popodne i uveče u delovima zemlje doći do pojave obilnih pljuskova sa grmljavinom, praćenih gradom i olujnim vetrom.

Sutra će biti oblačno, uz kišu i pljuskove s grmljavinom, a evo kakvo nas vreme očekuje do kraja nedelje.

Republički hidrometeorološki zavod najavio je u naredna dva sata u centralnim krajevima i u oblasti Homolja ponegde kratkotrajnu kišu ili pljusak, a na jugoistoku i istoku Srbije (Pirotski i Borski okrug) lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Istovremeno, izdato je i upozorenje za područje Srbije na vremenske nepogode u noći između 2. i 3. avgusta, kao i u subotu tokom dana.

- U petak uveče u severozapadnim, zapadnim i jugozpadnim krajevima, a tokom noći i u subotu i u ostalim delovima zemlje očekuje se pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom, navodi se u upozorenju RHMZ.

Izdato je upozorenje na nepogode i za područje Beograda.

U toku noći 2/3. avgust, kao i 3. avgusta, u pojedinim delovima grada očekuju se obilne padavine i kratkotrajne vremenske nepogode.

U subotu se očekuje promenljivo oblačno, i svežije mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno uglavnom u zapadnim centralnim i istočnim delovima očekuju se i obilne padavine i kratkotrajne vremenske nepogode. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 20 stepeni, najviša od 25 do 29 stepeni. Na snazi će biti narandžasti meteoalarm.

U nedelju će biti promenljivo oblačno u većini krajeva sa dužim sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 17 stepeni, najviša dnevna od 25 do 28 stepeni.

U ponedeljak se očekuje pretežno sunčano vreme. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 17 stepeni, najviša dnevna od 26 do 30 stepeni.

Izvor: Novosti