Seminar će se održati dana 03.07.2019.godine u Dorćol Platzu, Dobračina 59b, u Beogradu, od 13h do 19h.

Tema je "Sedeća masaža Amma - tradicionalan pristup drevnoj terapijskoj tehnici", a predavači su Mirjana Grbić, instruktor manuelne terapije, Marija Brajović, viši fizioterapeut, Marija Kundović, viši fizioterapeut i Marko Jović, viši fizioterapeut.

Program sadrži teoretski i praktični deo, a prijave možete poslati na: followmira@yahoo.com. Po završetku seminara, polaznici dobijaju priručnik "Studija za masažu" u elektronskoj formi kao i sertifikat. Kotizacija u iznosu od 1000 dinara namenjena je Dorćol Platzu.

Amma masaža je bazirana na tradicionalnim sistemima masažnih terapija, koje su se praktikovali na dalekom istoku pre više od 5000 godina. Cilj Amma masažne terapije je da obnovi protok energije širom organizma uklanjanjem blokada.

Stara više od 5000 godina, Amma masaža vuče korene iz tradicionalne kineske medicine -AnMo "smirivanje putem dodira". 1300. godine je uvedena u Japan kao Amma, japanska tradicionalna reč za masažu, gde je dalje izgradjena u umetnost terapeutske tehnike (i sama shiatsu tehnika je razvijena iz AMMA tradicije). U XX veku, Amma je zapadnoj kulturi dala osnovu drevne umetnosti i mudrost japanske tradicionalne masaže, a kroz strukture KATA (koreografski pokreti), uči o važnosti ritma, redosleda, preciznosti i formi u masaži. Za razliku od zapadnih masaža, Amma moze da se radi sedeći ili ležeći. Osamdesetih godina prošlog veka David Palmer je pronašao način da učini masažu pristupačniju ljudima, koristeći tehnike japanske tradicionalne metode. Tako nastaje"sedeća masaža" koja koristi tehnike Amma: dubokog pritiska, akupresure, istezanja i perkusije.

Amma terapija, kao i akupunktura, fokusira se na balans i kretanje životne energije.

Cilj Amma tehnike je da otkloni blokove koji se gomilaju u ledjima, vratu, krstima i oslobodi energetske tokove u telu.

Kada se to desi, telo može samo sebe da izleči od bolesti, čime se obnavlja, unapredjuje i odrzava optimalno zdravlje.

Dobrobiti su:

- Oslobadjanje energetskih tokove.
- Redukcija stresa i reergenizovanje individue.
- Otklanjanju umora, bola u glavi, ledjima i očne napetosti.
- Povećavanje nivoa energije
- Jača cirkulacija i protok materija kroz sistem.
- Smanjena napetost misica koji vode do hroničnih oboljenja.
- Stimulacija limfnih puteva, čime se izbacuju toksini.
- Umanjena ukočenost mišića koji su indukovani stresom.
- Oslobadjanje endorfina u krvotok.
- Otklanjanje umora, anksioznosti i depresije.

Masaža se izvodi bez masažnih ulja i traje samo 15 minuta, a klijent je potpuno obučen.