U prelepom ambijentu Ambasade Francuske u Beogradu, u utorak, 18. juna, tradicionalno je održan peti po redu Elle Fashion Dinner. Ova elegantna večera okupila je osamdesetak pripadnica beogradske modne, biznis, kulturne i društvene elite kao i najznačajnije predstavnike francuske države u Srbiji. Među zvanicama bile su Marija Bergam, Ana Stanić, TKV, Maja Uzelac, Biljana Tipsarević, Milica Opačić i druge dame.

Na početku večeri svima se, poželevši dobrodošlicu, obratila Njegova ekselencija ambasador Francuske, gospodin Frederic Mondoloni. U svom govoru istakao je značaj magazina Elle kao primer publikacije koja pomera granice i koja se sve više bavi feminističkim pitanjima i društveno odgovornim temama.

U okviru Elle Fashion večere poseban naglasak stavljen je na klimatske promene, a v.d. glavne i odgovorne urednice Elle magazina, Natalija Cvetković, govorila je o potrebi da svi postanu svesniji potrošači i da se veći fokus stavi na uticaj ljudi na okolinu. Posebno eko drvo postavljeno je u raskošnoj bašti, gde su gošće tokom koktela i muzičke pratnje kvarteta Mistik Cello, pisale i kačile svoje green poruke i želje za održivu budućnost. Za dodatni osećaj sigurnosti pobrinuo se partner projekta Dunav osiguranje.

Bloom Design Studio bio je zadužen za prelepu dekoraciju u nežnim roze tonovima, obogaćenu belim cvećem i bršljenom. Kao savršen estetski dodatak i osveženje večeri dame je dočekalo piće dobrodošlice, prvoklasni Pink Gin sa jagodama kompanije Pernod Ricard. Za gastronomski spektakl pobrinuo se Langouste restoran na čelu sa Michelin star šefom kuhinje Guillaumeom Iskandarom, a za neophodno osveženje na visokoj junskoj temperaturi vode Smartwater i Romerquelle.

Gošće su na svojim mestima sačekali luksuzni Swarovski pokloni kompanije Sun, Moon & Stars, Mini Srbija, kao i knjige koje je poklonio Societe Generale Srbija.

Kao iznenađenje večeri pojavila se laserska harfa koju je svirao Goran Ferenc. Nakon toga prijatelji manifestacije obradovali su prisutne dame poklonima. Mini Srbija je predstavio damama poseban nov Mini u „crnom odelu“ Black Edition, a najsrećnija među njima nedelju dana uživaće u vožnji.” Takođe, Miamaya je slučajnu dobitnicu usrećila luksuznom Furla torbom.

Elle je još jednom ukazao na moć ženske solidarnosti i saradnje, kao i na to koliko je bitno osvrnuti se oko sebe i ostaviti svet boljim nego što je bio.

LepaiSrecna Održan je peti Elle Fashion Dinner koji je okupio odabrane dame iz sveta mode, biznisa i kulture. Još jednom je poslata poruka - zajedno smo jače.