Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IZLOŽBA REALNIM DO NEREALNOG: slike, skulpture i asamblaži umetničke grupe Abstracta

Pet likovnih stvaralaca Mario Điković, Branka Milić, Zorica Obradović Lončar, Ivana Martić i Jovana Milenković predstavljaju svoje radove u Kulturnom centru Kuća kralja Petra I.

  Izvor: Foto: Dragana Udovičić

Izložba "Realnim do nerealnog", prva u nizu grupe Abstracta, otvorena je 26. marta 2019. godine u Kulturnom centru Kuća kralja Petra I čime je brojnoj stručnoj i široj javnosti predstavljeno pet likovnih stvaralaca različitih generacija: Marija Đikovića, Branke Milić, Zorice Obradović Lončar, Ivane Martić i Jovane Milenković.

Izložba "Realnim do nerealnog2, iz istoimenog ciklusa apstraktne umetnosti koji su osmislile istoričar umetnosti Emina Ćirić i novinar Žaklina Milenković, sadrži 27 radova iz oblasti slikarstva, vajarstva i tapiserije.

Kako je muzika najviši izraz apstraktnog u umetnosti, u programu su učestvovali prijatelji iz umetničke asocijacije ArtLink: violinistkinja Miona Topalović i pijanistkinja Jovanka Ristić izvele su Paganinijev "Palpiti".

Koncept i ideju o istoimenom projektu oblikovala je Emina Ćirić, istoričar umetnosti i novinar, koja je ovom prilikom istakla: "Ova izložba, koja će biti prikazana i u drugim većim gradovima Srbije, je inicijalna kapisla za razgovor o savremenoj apstraktnoj umetnosti, o tome šta se njome može iskazati i kakvo je njeno mesto danas".

"Sam naziv Realnim do nerealnog iskazuje da je jedina prava realnost nas umetnika naš unutrašnji svet i potreba da se bavimo umetnošću, a neralno je sve ono što se izvan toga može nadograditi, razviti, koncipirati",  rekla je osnivač i umetnički direktor ArtLink-a, Jovanka Višekruna Janković i istakla da će osnivanjem ArtLink-ove umetničke kolekcije podržati dalje povezivanje umetnika.

  Izvor:

"Ova izložba najbolje pokazuje koliko su mogućnosti za bavljenje lepotom široke", istakla je glavna i odgovorna urednica magazina "Lepa i Srećna" Žaklina Milenković.

Izložba će biti otvorena do 3. aprila 2019. godine

Radno vreme galerije: ponedeljak-petak (12-18 h), subota (10-14 h)

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije