Kolagen je strukturni i najzastupljeniji protein koji ulazi u sastav preko 25% svih proteina organizma sisara, preko 30% proteina čoveka i preko 70% proteina ljudske kože.

On je osnovni sastojak vlakna vezivnog tkiva i čini 70% vezivnog i kožnog tkiva, kao i tkiva kostiju i zuba. Čini takođe sastavni deo zidova krvnih sudova, rožnjače, korena dlake.

Kolagen je neophodan u formiranju hrskavice, tetiva, ligamenata, kostiju, zuba, omogućava zategnutost kože i krvnih sudova.

Starenjem i intezivnom fizičkom aktivnošću organizam gubi kolagen. Ovo ima za posledicu smanjenje debljine, gustine, otpornosti i gipkosti tkiva koja sadrže kolagen, što posledično dovodi do artroze, osteoporoze, povreda mišića, kostiju, zglobova, starenja kože, stvaranja bora, lomljenja kose i noktiju. Različita hrana sadrži i različite tipove kolagena.

Tip I je najzastupljeniji u našem organizmu. Kolagen koji se nalazi u ribama je većinom tip I i jedan je od najvažnijih, jer utiče na zglobove, kožu, vitalne organe, krvne sudove, varenje i na kosti.

Već posle tridesete godine koža počinje da gubi volumen i smanjuje se njena sposobnost da se prirodno obnavlja, što dovodi do pojave bora.

Produkcija elastina i kolagena opada u proseku 1 – 1,5% godišnje.

Brojne kozmetičke kompanije nude rešenja ovog problema u vidu „anti-age“ tretmana ili preparata protiv bora. Ovo ne znači da su u pitanju prazna obećanja kada se govori o učinku ali činjenica jeste da su svi oni bazirani na spoljašnjem otklanjanju vidljivih znakova starenja.

Kako možemo da vratimo sjaj i svežinu kože?

Odgovor se krije u kolagenu, najzastupljenijem proteinu u našem organizmu. Kako kolagen čini da koža bude zategnuta, čvrsta i glatka, zaključci nekoliko studija utvrdili su da kolagenski napici mogu da zamene naslage kolagena i stvore nove količine proteina koje će podmladiti kožu. Na ovaj način kolagen se vraća koži i održava je iznutra, čineći je svilenkastom i lepom. Posebno bitna stavka kada su žene u pitanju je ta što kolagen smanjuje celulit i strije. On takođe ojačava nokte i kosu kojoj vraća izgubljeni sjaj. Pored estetskih svojstava, ima pozitivan uticaj i na stanje celokupnog organizma kao što su zdrave kosti i regeneracija, brzo zaceljivanje rana, pomoć organizmu da uspešno razgradi masnoće kao i antibakterijske sposobnosti.

Nice Collagen sadrži hidrolizovani riblji kolagen uz dodatak nutrijenata (Vitamin C, Vitamn E, bakar i cink) i apsorbuje se 1,5 efikasnije u odnosu na ostale kolagene životinjskog porekla. Smatra se najboljim izvorom kolagena u medicinske svrhe kao i najsigurnijim i najčistijim biološki dostupnim kolagenom.

Naticol®- hidrolizovani riblji kolagen tipa I ima malu molekulsku masu, bolju apsorpciju u odnosu na ostale kolagene životinjskog porekla, apsorbuje se 1,5 puta efikasnije. Smatra se najboljim izvorom kolagena u medicinske svrhe i najsigurnijim i najčistijim biološki dostupnim kolagenom.

Nice Collagen je dobitnik Cosmopolitan Beauty Awards za inovaciju 2018. godine.

Zaštitno lice ovog brenda je umetnica Lena Kovačević, dobitnica Elle Style Awards za 2018. godinu u kategoriji muzike.

Način upotrebe:

Preporučuje se jedna kesica dnevno.

Sadržaj kesice (8g) rastvoriti u 200 ml hladne vode i dobro promešati.

Konzumirati uvek sveže pripremljen napitak

NICE kolagen:

  • ima prijatan voćni ukus
  • bez šećera
  • bez laktoze
  • bez glutena
  • GMO free
  • pogodan za dijabetičare

Nice Collagen je dostupan online prodajom preko sajta NICE.

Tekst: Promo