Tursku glumicu Hatidže Sendil znamo kao mladu Elif iz popularne serije „Sudbina“. Za potrebe ove uloge, Hatidže je smršala čak deset kilograma. Inače, ona je dipolomirala menadžment na Univerzitetu Akdeniz.

Glumica je rođena u Istanbulu, gde i danas živi. Njen otac je dugo radio u građevinskom sektoru, a sada je u penziji. Hatidže je zaljubljena u životinje, a najmanje tri dana sedmično provede u prihvatilištima za životinje.

View this post on Instagram

A post shared by Hatice Şendil Sağyaşar (@haticesendil) on

Hatidže je kazala da kada se priseti svog detinjstva, zahvali Bogu.

– Imala sam divno detinjstvo. Odrasla sam u mnogobrojnoj porodici koja drži do tradicije i običaja – kazala je glumica.

Takđe, Hatidže je otkrila da nikada nije planirala da se bavi glumom jer je uvek imala veliku tremu tokom javnih nastupa.

– Ne biste poverovali koliko sam se puta sinoć probudila u panici zato što će emitovati prvi isečak iz serije. Ponekad imam osećaj da gušim samu sebe. Ja sam astmatičarka pa mi uzbuđenje nimalo ne godi. Nisam mislila da ću se baviti glumom – otkrila je te dodala da se jednom prilikom pridružila prijateljici koja je otišla na audiciju za ulogu u seriji, a da je reditelj nju odabrao za ulogu čim ju je video.

View this post on Instagram

A post shared by Hatice Şendil Sağyaşar (@haticesendil) on

Za turske medije, ona je ispričala i kako doživljava ulogu Elif.

Elif je morala prekinuti studije prava zato što je njena porodica siromašna. Majka i sestra najvažnije su osobe u njenom životu. Za njih je spremna sve učiniti. Nikad se nije zaljubila i ne poznaje taj osećaj. Ona je poput vrapca u kavezu. Zbog novca pristaje da bude surogat-majka detetu bogatog para. Ostala je trudna iako nikad nije stupila u polni odnos. Elif je svojevrsna Devica Marija – kazala je.

Svog supruga Buraka, Hatidže je upoznala upravo na snimanju, ali nikada nisu odglumili niti jednu scenu.

- Znam da će to zvučati patetično, ali zajedno smo sve dok nas smrt ne rastavi. Iskreni smo jedno prema drugome. Jako smo vezani jedno za drugo – otkrila je Hatidže.

Suprug je ponekad zove "anđele", a ponekad "malena", a otkrila je i da li ima ljubomore u njihovom odnosu.

Gluma je težak posao. Za potrebe uloge glumci katkad moraju poljubiti nekoga. Takve stvari nije lako prihvatiti. Naše porodice sve to gledaju na televizijskom ekranu. Burak i ja ne pridajemo značaj. U našim je očima to samo posao. Naravno, to ne znači da on takve stvari ne primećuje. Unapred obavestim supruga da će uslediti takva scena – rekla je Hatice.

View this post on Instagram

A post shared by Hatice Şendil Sağyaşar (@haticesendil) on

Izvor: Azra.ba