Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KONCERT "PRAZNIČNI FESTIVAL UMETNOSTI" PREDSTAVLJA MUZIČKE TALENTE: nakon svetskih dvorana DŽIPEK umetnici će se nastupiti u Beogradu

Talentovani DŽIPEK umetnici nastupaju 27. decembra u 20 časova u Centru lepih umetnosti, Guarnerius-u!

  Izvor: Foto: PROMO

Koncertom "Praznični festival umetnosti" u Guarneriusu, Centru lepih umetnosti, muzička organizacija DŽIPEK iz Bostona započinje novu sezonu koncertnih aktivnosti u Beogradu.

Nakon serije uspešnih muzičkih nastupa u salama poput Beogradske filharmonjie, Kolarčeve zadužbine, Kombank dvorane, ova asocijacija se oprašta od 2018. godine prazničnim recitalom na kojem će nastupiti mladi izvođači iz Kine, SAD i Srbije.

Publici će se predstaviti talentovani gosti Bejdli Li i Rejčel Li, pijanisti, koji su već imali čast da nastupaju i da pobede na muzičkim takmičenjima u Karnegi Holu. Sa njima će svirati naši mladi talenti Dunja Kalamir, na violini, Mateja Blažić, na saksofonu, Ognjen Drašković na violončelu, Anja Ovaskainen, na violini koji su stipendisti Fonda za mlade talente Grada Beograda. Izvodiće se dela iz muzičke kulturne baštine Kine i Evrope.

Na ovaj način, muzička organizacija DŽIPEK nastavlja da pruža mladim muzičarima priliku da nastupaju u muzičkim dvoranama širom regiona spajajući kompozitore, mlade izvođače i njihove pedagoge u svevremenu muzičku harmoniju boreći se tako za kulturu, lepotu i kolektivno dostojanstvo.

Povezane vesti

Beogradskoj publici biće zanimljivo da na jednom mestu čuju tardicionalne kineske kompozicije “Cvet jasmina”, “Pastirova pesma”, “Zaljubljeni leptiri”, “Devojka bele kose” koje su ovekovečili kompozitori poput: Ding Shande, Zhou Guangren, He Zhanhao, Chen Gang, Jiang Jing uz nasoj publici poznatu muziku Šopena, Paganinija, Glinke, Baha, Eugena Bozea i drugih.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije