Holivudska glumica Megan Markl dobila je titulu vojvotkinje od Saseksa udajom za princa Harija, piše Lepa & Srećna.

Međutim, to ne znači da tranzicija od filmske industrije do dvora prolazi glatko, već deluje kao da se Megan bori da očuva popularnost i pažnju kojom je od dolaska u Veliku Britaniju bila obasuta.

Naime, u samo nekoliko meseci, dve članice osoblja napustile su lepu princezu - prvo  je otkaz dala njena lična asistentkinja Melisa Tuati, koja je na ovom mestu "izdržala" samo pola godine.

Zatim je i Samanta Koen najavila odlazak na proleće. Reč je o dami sa punih 17 godina radnog iskustva u kraljevskoj porodici, upravo onoj koja je odabrana da s Megan radi po njenom dolasku na dvor i pomogne joj da se na pravi način uključi u obaveze koje dobija udajom za princa.

Odlazak jedne možda je tek nezgodni, brzi otkaz,  ali odlazak druge je i više od koincidencije, pišu britanski mediji.

U javnosti se pronosi sve više detalja koji otkrivaju pomalo nervozne, a za engleske prilike, ne baš dobrodošle poteze Megan Markl.

Tako se tvrdi da Megan zatražila da se ubace osveživači vazduha u crkvu u kojoj je trebalo da se venča, zbog "mirisa vlage" u njoj.

Priča se da ustaje ujutru oko 4 i 30 da bi radila jogu koja je opušta. To, samo po sebi, ne bi bio problem da takvo buđenje ne dovodi i do gomile mejlova koje uspeva da pošalje od ranog jutra a koji nisu baš svima po ukusu.

Očito je da će lepa Harijeva supruga morati da pronađe za asistenta nekog ko će se lakše uklopiti u njen životni stil. Navodno je imala i vrlo oštre komentare upućene osoblju Kejt Midlton, zbog čega je i starija princeza nezadovoljna američkom snahom.

Odlazak gospođe Koen prilično je neočekivan, ne samo zato što je kraljica Elizabeta II izuzetno poštuje, već i zato što je poznata po čvrstom karakteru. Primljena je u službu još 2001. godine, kada se javila na konkurs, a već 2003. godine uspela je da stigne do mesta pomoćnika sekretara za štampu i od tada je stekla nadimak "Samanta Panterka"!

Međutim, za njen najavljeni odlazak još nije dato bilo kakvo zvanično objašnjenje pa mediji sumnjaju da je nešto pošlo naopako u odnosu sa Megan Markl.

Cinični komentatori već su joj, zbog svega toga, prišili nadimak kojeg se neće tako lako otarasiti - "Teška vojvotkinja" je titula koja se ne odnosi na njenu (inače zavidnu figuru) već holivudski, kapriciozni karakter za koji je mnogi optužuju.

Izvor: Lepa & Srećna