Skandal vezan za seksualno uznemiravanje pa i napastvovanje glumica od strane producentskih i drugih moćnika od prošle godine potresa Holivud, centar američke i svetske filmske industrije. A sada izgleda da se potreba žena da kažu istrijsko ne takvom ponašanju poput nezaustavljive bujice širi po svetu.

Naime, pre oko mesec dana mlada asistentkinja kostimografa u turskoj seriji “Zabranjena jabuka” javno je optužila glavnog glumca da ju je poljubio u usta.

PROČITAJTE JOŠ: SULTANIJA HUREM ŠOKIRALA TURKE: evo kako lepa glumica Merjem Uzerli živi u Nemačkoj (FOTO)

Ta serija je praktično od prve epizode izazvala veliko interesovanje gledalaca i dospela na prvo mesto liste najgledanijih. Glavnu mušku ulogu tumači Talat Bulut (62), turska glumačka legenda koju smo gledali u seriji “Moja majka” sa Vahide Gordum Perčin, sultanijom Hurem u poslednjoj sezoni “Sulejmana Veličanstvenog”.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak teksta i da vidite još slika!

PageBreak

Talat je veoma cenjen i poštovan i u njegovoj biografiji nema sličnih mrlja, ali svejedno, njegove koleginice mahom su stale uz devetnaestogodišnju asisitentkinju, dok producent serije čeka konačnu reč suda. Ako se dokaže da je Talat kriv, sa njim će raskinuti ugovor. Ova mučna situacija negativno utiče i na seriju koja je nakon 12. epizode napravila letnju pauzu jer se ne zna da li će se i kada nastaviti snimanje.

I dok napetost u vezi s tim slučajem raste, ulje na vatru dolio je intervju koji je turska zvezda Beren Sat dala pariskom Figarou povodom početka emitovanja serije “Izgubljena čast” u Francuskoj.

PROČITAJTE JOŠ: POZNATA GLUMICA RODILA PETO DETE U 55. GODINI: ovo je njena poruka svim ženama (FOTO)

Kako je tema serije silovanje, tabu tema o kojoj žirtva u Turskoj ne sme da govori zbog osude javnosti, Beren je u intervjuu otkrila da je doživela “seksualno uznemiravanje rukama”, a da je napasnik poznati turski TV producent čije ime nije otkrila. Činjenica da se nije usudila da do kraja iznese priču u javnost razočarala je turske medije, jer se Beren uvek zalagala za istinu i pravdu.

No, kako je ovo već drugi put da se govori u najmanju ruku o nepremirenom ponašanju prema ženama na turskoj filmskoj i TV sceni, mnogi predviđaju da udarni talas holivudskog tipa tek predstoji.

A po tvrđenju astrologa ta plima će u narednom periodu zahvatiti ceo svet.

Tekst: M. Ranisavljević

Izvor: Lepa&Srećna