Umetnička asocijacija ArtLink tradicionalno je obeležila Svetski dan muzike, kamernim koncertom na otvorenom, u četvrtak, 21. juna 2018, u 20h, prvi put u Legatu Petra Lubarde.

Ovogodišnji koncert, organizovan u saradnji sa Kućom legata, Asocijacijom festivala Srbije, Delegacijom EU u Srbiji i Ambasadom Bugarske, predstavio je harfistkinju Anđelu Mađarov i flautistkinju Ivonu Nedevu, umetnice iz Bugarske, koje su izvodile francusku muziku za harfu i flautu.

Na koncertu je nastupio i Vuk Ovaskainen, mladi čelista, dobitnik nagrade ArtLink najperspektivniji mladi umetnik u 2017. godini, dok je koncert bio začinjen rok zvucima srpskog rok gitariste Bojana Ivanovskog JOBY-ja, poznatog po posebnoj ritmičkoj gitarskoj tehnici, energičnim nastupima, kao i specifičnim aražmanima pop/rok pesama na akustičnoj gitari.

Koncert su otvorili direktor Kuće Legata g. Filip Brusić i Predsednica ArtLink- a i Asocijacije umetničkih festivala Srbije Jovanka Višekruna Janković. Među gostima su bili visoki zvaničnici iz Evropske komisije iz Brisela, predstavnici Ambasada Francuske, Bugarske, Rumunije i Evropskih kulturnih centara.

Posle koncerta, gosti su imali organizovano stručno vođenje kroz Legat Petra Lubarde, kao i degustacije vina fruškogorske vinarije Quet.

Svetski dan muzike istovremeno je najava ArtLink festivala mladih talenata, koji će biti svečano otvoren 22. septembra 2018, gala događajem "Noć klavira", u Kolarčevoj zadužbini, uz gostovanje dvoje francuskih pijanita, Mišel Dalbertoa i Žan Pol Gaspariana, kojim će ArtLink zajedno sa Ambasadom Francuske i Fransuckim institutom obeležiti stogodišnjicu Prvog svetskog rata i francusko – srpskog savezništva.

Na fotografijama su:

Jovanka Višekruna Janković, Predsednik, ArtLink, SEFA

Filip Brusić Renaud, Direktor Kuće Legata

Nikola Faj, zamenika Ambasadora R. Francuske u Srbiji

Žan Babtist Kuzan, Direktor Francuskog instituta

Pol Anri Prese, Delegacija EU u Srbiji

Juilijan Kitipov, Zamenik Ambasadora Bugarske u Srbiji

Eliza Garido, EUNIK, Brisel

U galeriji pogledajte slike sa Svetskog dana muzike! 

Izvor: Promo

LepaiSrecna ArtLink i Evropski kulturni centri na proslavi Svetskog dana muzike u Legatu Petra Lubarde