Prva dama SAD Melanija Tramp našla se na meti kritika zbog jakne sa natpisom "Mene nije briga, a tebe?", koju je nosila prilikom posete centru u Teksasu gde su smeštena deca migranata.

Reč je o pristupačnoj jakni, koja košta samo 39 dolara, a natpis je izazvao burne reakcije na društvenim mrežama.

Portparolka Melanije Tramp je rekla da "nema skrivene poruke" u izboru odeće Prve dame SAD. Ovim povodom oglasio se i američki predsednik Donald Tramp koji tvrdi da se poruka na jakni njegove supruge odnosi na medije koji objavljuju lažne vesti.

"Natpis 'Mene nije briga, a tebe?' na jakni koju je nosila Melanija odnosi se na medije koji objavljuju lažne vesti. Melanija je shvatila koliko su nepošteni i više je nije briga", napisao je Tramp na Tviteru.

PROČITAJTE JOŠ: SEKSI IZDANJE MELANIJE TRAMP - ŽENE SU POLUDELE ZA NJENOM HALJINOM: nećete pogrešiti ako se obučete kao Prva dama Amerike (FOTO)

Melanija Tramp je fotografisana sa jaknom prilikom ulaska u avion i u automobil. Ona nije viđena da nosi jaknu kada je stigla u Teksas, ali je imala na sebi kada se vraćala u Vašington.

Kliknite OVDE da porčitate nastavak teksta i da vidite sliku Melanije u jakni sa natpisom koji je sve šokirao!

PageBreak

Melanija Tramp obišla je prihvatilište za decu u Makalenu, dan nakon što je njen suprug potpisao izvršnu uredbu kojom se imigrantskim porodicama, koje ilegalno pređu južnu granicu SAD, omogućava da ostanu zajedno dok čekaju na ishod imigracionog postupka.

U tom centru boravi 55 dece starosti između 5 i 17 godina iz srednjeameričkih država Hondurasa i El Salvadora. Samo šestero njih odvojeno je od roditelja, a ostali su stigli kao maloletnici bez pratnje. Prva dama zatražila je da deca budu ponovo ujedinjena sa svojim porodicama "što je pre moguće".

Tramp je u sredu potpisao izvršnu uredbu kojom se imigrantskim porodicama, koje ilegalno pređu južnu granicu SAD, omogućava da ostanu zajedno dok čekaju na ishod imigracionog postupka, ali je napomenuo da će se nastaviti politika "nulte tolerancije", koja podrazumeva krivično gonjenje svih odraslih osoba koje su uhvaćene kako prelaze granicu nelegalno.

Put u Teksas je najvažnije pojavljivanje prve dame u javnosti posle operacije bubrega 14. maja.Tramp je u četvrtak objavio da je izdao uputstvo saveznoj agenciji da počne sa spajanjem porodica sa decom koja su bila razdvojena na američko-meksičkoj granici posle ilegalnog ulaska u SAD.

PROČITAJTE JOŠ: SVET JE ŠOKIRAN ZBOG MELANIJE TRAMP! OVAKVU JE NIKADA NISMO VIDELI: svi se pitaju da li se Prva dama Amerike namerno ovako obukla (FOTO)

"Nije šala. Melanija Tramp je nosila jaknu sa porukom 'Mene nije briga, a tebe?' idući u prihvatne centre za decu. Nemam reči", objavio je na Tviteru Zakc Petkanas, član Demokratske stranke.

Na Tviteru su zaređala pitanja i najrazličitija tumačenja, a neki su se pitali da li je reč o poruci upućenoj javnosti ili ... njenom suprugu. 

Izvor: Kurir