Znamo da je leto zaista tu, kada se pojave prve lubenice. Neodoljiv spoj sočnog, slatkog, osvežavajućeg ukusa koja odlično hidrira - lubenica je pravi izbor za vrele, letnje dane.

Da li ste znali da lubenica ima samo 30 kalorija u 100 grama, što je čini saveznikom vitke linije? Međutim, to nije jedini benefit ove čudesne voćke. 

Lubenice imaju preko 90 odsto vode, a pored nje i veoma korisne sastojke, minerale i vitamine. Zato ih je zdravo jesti, pogotovo preko leta. Tu je likopen, a lubenice ga imaju više od paradajza, koji je sjajni antioksidans koji sprečava slobodne radikale i mnoge bolesti koje narušavaju vaše ćelije i imunitet.

Lubenica sadrži velike količine vitamina A, C, B6, beta karoten, koji štiti kožu pogotovu leti, kada je izložena sunčevim zracima. Odlična je za bubrege i probavni sistem. Preporuka je da lubenice jedete svakog dana i kada god imate priliku! Ne smemo zaboraviti još jednu sjajnu namirnicu za leto, a to je limun!  Limun sadrži mnoge korisne sastojke: limunsku kiselinu, kalcijum, magnezijum, vitamin C, bioflavonoide i pektine,  koje jačaju imunitet i bore se protiv infekcija. Ova jarko žuta voćka ima antibakterijsko i antivirusno delovanje, štiti od virusa, podstiče varenje,  uklanja umor, iscrpljenost, vrtoglavicu, teskobu, nervozu i napetost. 

A da ove dve sjajne voćke budu uvek u savršenom odnosu, pobrinuo se neXt Joy i doneo nam dva potpuno nova ukusa: neXt Joy Limunana: neodoljiva kombinacija limuna i nane, i neXt Joy Lubenada: savršen miks limuna i lubenice. Pravo osveženje za tople dane, i pravi odnos voća koje hidrira, hrani i pruža sve što nam je potrebno tokom vrelih letnjih meseci. Limunana i Lubenada, idealno rešenje za letnje osveženje.