Predsednik Izvršnog odbora , Dragan Filipović, na štandu Kompanije ugostio je Premijerku Anu Brnabić i tom prilikom istakao " Kompanija je prethodnih godina mnogo radila  na procesima olakšavanja rada u oblasti osiguranja poljoprivrede. Nekoliko godina već koristimo dron koji omogućuje  precizno i efikasno snimanje šteta na usevima. Ova tehnologija omogućava i analizu i obradu prikupljenih podataka na osnovu kojih se utvrđuje stanje useva, eventualna oštećenja usled prirodnih nepogoda, bolesti, insekata, klimatskih promena.

Kompanija je učinila i korak više. Na ovogodišnjem sajmu ćemo predstaviti novinu na domaćem tržištu osiguranja – aplikaciju za procenu šteta na usevima i plodovima. To je još jedan veliki korak u oblasti digitalizacije procesa  u osiguranju poljoprivrede kojim želimo da pružimo podršku  razvoju ove oblasti." Na pitanje Premijerke da li se građani Srbije osiguravaju g-din Filipović je rekao da je svest građana  o osiguranju inače mala, da je osiguranjem pokriveno oko 10-12% registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i da industrija osiguranja treba da zajedno sa državom učini još više da se situacija promeni."  Ministar poljoprivrede g-din Branislav Nedimović istakao je da će država i dalje podržavati razvoj poljoprivrede time što će poljoprivrednim proizvođačima vršiti povraćaj dela premije osiguranja.

Generali Osiguranje Srbija je sedmu godinu zaredom partner Novosadskog sajma i generalni sponzor Međunarodnog sajma poljoprivrede.