Kejt Midlton (36)  porodila se 23. aprila 2018. godine u bolnici "Sent Meri" u Londonu i donela na svet treće dete - sina koji je - kako je objavila Kensigtonska palata - težak 3827.18 grama. Međutim, ceo svet je nagađao koje će ime Kejt i princ Vilijam izabrati za novog engleskog princa, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: DA LI ĆE NOVI ENGLESKI PRINC NASLEDITI KRALJEVSTVO: evo šta u redu za presto menja treća beba Kejt Midlton (FOTO)

Kada se rodio princ Džordž i princeza Šarlota Kejt i princ Vilijam su birali proverena imena, odnosno imena koja su već postojala u kraljevskoj porodici. Tako su svog prvog sina nazvali Džordž Luis Aleksandar, a to ime je pre njega nosilo već 6 engleskih kraljeva. Za ćerku su izabrali ime Šarlot Elizabeta Dajana, srednje ime je dobila po kraljici Elizabeti, dok je ime Dajana dobila po Vilijamovoj preminuloj majci princezi Dajani.

Treća kraljevska beba rođena je na Dan Svetog Džordža koji je nacionalni praznik Engleske, a mnogi su komentarisali kako bi novi princ sigurno dobio ime Džordž da se tako ne zove njegov stariji brat.  

KLIKNITE OVDE DA VIDITE KOJE IME SU KEJT I VILIJAM ODABRALI ZA TREĆE DETE!

Foto: ANDY RAIN / EPA

PageBreak

Pre i posle porođaja, sve dok ime princa nije zvanično objavljeno, ljudi u Engleskoj su se kladili koje će ime dobiti kraljevska beba. Najviše kladioničara verovalo je da će roditelji princa nazvati Artur, dok su  mnogi spekulisali o popularnim kraljevskim imenima kao što su Albert, Filip, Frederik ili Džejms.

PROČITAJTE JOŠ: PORODILA SE KEJT MIDLTON: nećete verovati koga je engleska princeza povela na porođaj pored svog muža (FOTO)

Kensingtonska palata je tek 27. aprila objavila da se novi engleski princ zove Luis Artur Čarls, a zvanična titula će mu biti princ Luis od Kembridža.

Danima je trajala neizvesnost povodom izbora imena za treće dete Kejt i Vilijama, a mediji tvrde da je za to vreme položeno oko 100 hiljada opklada! Albert i Artur su bili apsolutno na prvom mestu, ali je očigledno pobedila naklonost roditelja prema imenu Luis. Naime, baš to je i srednje ime prvorođenog sina Džordža, ali i tate Vilijama.

Izvor: Lepa & srećna